In 2020 is het al eens een Klup-activiteit geweest, het wandelen van het Pieterpad. Toen kon je samen met Mariëlle een deel van de route lopen. Het is een wandeling van bijna 500 kilometer (!). Het pad loopt van Pieterburen, nabij de Groningse Waddenkust, naar de Sint-Pietersberg bij Maastricht.

Wandel het Pieterpad 🚶‍♂️

Wandelen is goed voor je humeur en als je het samen met anderen doet is heeet nog gezelliger. Nederland is misschien niet zo groot, maar toch zijn er meer dan 40 (!) Lange-Afstand-Wandelpaden (LAW). En daarbij zijn er natuurlijk lokaal ook nog erg veel prachtige wandelroutes. Keuze genoeg dus! Het hoeft niet altijd de weg naar Santiago te zijn 😉

Heel veel kilometers 🔢

Een van de mooiste Lange-Afstand-Wandelpaden die je in Nederland kunt lopen is het Pieterpad. Dit pad brengt je van het Gronings Pieterburen naar de Limburgse Sint-Pietersberg, of andersom natuurlijk. Het totale pad is zo’n 500 kilometer, opgedeeld in 26 etappes. Ben jij helemaal gek van wandelen? Dan is deze route echt een aanrader om een keer gelopen te hebben. Samen met andere kluppers deze route wandelen is natuurlijk nog gezelliger!

Overnachten tijdens je wandeling over het Pieterpad 🏨

Rondom de route kun je ook goed overnachten. Een goede nachtrust is natuurlijk niet onbelangrijk wanneer je zo’n grote inspanning gaat doen. Je kunt op deze website kijken waar je kunt overnachten dicht langs de route!

Zoek een accommodatie

 

Wat zijn de mooiste etappes van het Pieterpad 😍

Het wandelavontuur van het Pieterpad geeft volgens Mariëlle een echt geluksgevoel. Je wandelt door schitterende landschappen. Het golvende Limburgse heuvelland, het doorkruisen van het gebied met de grote rivieren, de Achterhoek, het Vechtdal, het Drentse palteau, de Hondsrug en het vlakke Groningse land. Stel je eens voor wat je onderweg wel niet allemaal tegen komt 🤩

Fiets de route 🚲

Je kunt het Pieterpad niet alleen wandelen. Op de fiets kun je de route ook afleggen! Dan heet de het ‘het Fietserpad’. Deze fietstocht neemt je mee langs het Pieterpad en je ziet hier zeker ook al het moois wat de route te bieden heeft. Er zijn dan 9 etappes die je af kunt leggen. Je kunt natuurlijk kiezen voor de hele route, maar 1 etappe is ook al een hele opgave!

Meer wandelingen

Ben je op zoek naar een andere wandelroute? Lees dan de blog over wandelen op de Waddeneilanden! Ook hebben we een blog waarin je kunt lezen hoeveel calorieën je verbruikt tijdens het wandelen, erg interessant om te lezen! Ben je dan nog niet klaar met wandelen? Lees dan de blogs met de 12 mooiste wandelroutes in Nederland.

 

Zet een wandeling in de Klup app