De Klup Opstartgids

Voor nieuwe kluppers én kluppers die opgefrist willen worden

Hi klupper,

👋 Welkom bij Klup. We zijn blij dat je er bent en kunnen niet wachten je te ontmoeten. In deze opstartgids vind je alle informatie die jij nodig hebt voor een vliegende start bij Klup. De beste manier om Klup te ervaren is om erin te duiken, deel te nemen of zelf een eigen activiteit te organiseren. Jouw nieuwkomers badge  blijft 4 weken zichtbaar op jouw profiel. Dus ga erop uit en geniet!

1. Zo werkt de Klup-app

Het is vast even wennen zo’n nieuwe app. Daarom zetten we de belangrijkste elementen voor het beste gebruik van de app voor je op een rij. Wanneer je na je registratie voor het eerst de app opent, zie je het startscherm met het Klupnieuws daaronder. Dit noemen we ook wel de Nieuwsfeed en hier vind je dagelijks leuke verhalen en inspiratie om volop te genieten van Klup. 

Hier zijn een aantal belangrijke knoppen die we hieronder kort toelichten:

Activiteiten

Achter deze knop vind je het activiteitenaanbod. Scroll er doorheen en je ontdekt wat er allemaal te doen is bij Klup. Wanneer iemand jou heeft uitgenodigd voor een activiteit, vind je deze terug achter de witte knop bovenaan “Uitnodigingen”. Via “Uitgebreid zoeken” (de blauwe knop bovenaan) kun je zoeken naar specifieke activiteiten. Met “Activiteit maken” (de gele knop rechtsonder) kun je zelf een activiteit in de app plaatsen, waar kluppers zich voor kunnen aanmelden.

Uitgebreid zoeken

Bij Klup draait het om samen activiteiten ondernemen en ervaringen delen. Om de juiste activiteiten te vinden, kan je onder de knop “Uitgebreid zoeken” een specifieke activiteit zoeken. Je kunt filteren op locatie en afstand, op datum en op soort activiteiten (Waar, Wanneer en Interesses). Ook kun je kiezen tussen online en offline activiteiten. “Op locatie” zijn de offline activiteiten, waarbij je andere kluppers in het echt ontmoet. Zoek je een online activiteit waaraan je op afstand meedoet, zet dan de knop “Online” aan.

TIP: Zie jij te veel activiteiten die al vol zijn? Zet dan het schuifje “Toon volle activiteiten” uit. Of zet bij een volgeboekte activiteit de knop “Vrije plek alert” aan. Mocht er iemand afzeggen, dan krijg jij een melding zodat jij je alsnog kunt inschrijven.

Kluppers

Hier vind je alle profielen van kluppers. Door de zoekinstellingen aan te passen kun je o.a. kluppers bij jou in de buurt vinden of kluppers met dezelfde interesses. Stuur een contactverzoek naar een klupper om met hem of haar te kunnen chatten. Voeg wel even een leuk en persoonlijk berichtje erbij zodat de ontvangende klupper je verzoek sneller accepteert. 

Momenten

Bij momenten vind je foto’s die kluppers hebben gemaakt tijdens een activiteit. Je kunt ook zelf een moment aanmaken, als je bij een activiteit bent geweest. Klik hiervoor op de knop “Voeg moment toe” (blauwe knop rechtsonder).

TIP: Zie je foto’s waar jij zelf op staat en die je wilt bewaren? Klik op de foto en vervolgens op de drie puntjes rechtsboven. Je kunt nu de foto opslaan.

Mijn agenda

Wanneer je je hebt aangemeld voor een activiteit, kun je deze terugvinden in “Mijn agenda”. Ook staan hier activiteiten die je bewaard hebt, en de activiteiten waar je bent geweest.

Contacten

Op deze plek kun je persoonlijke berichten sturen naar je contacten. Wanneer iemand jou een contactverzoek heeft gestuurd, kun je die vinden achter de knop “Contactverzoeken”.

Meldingen

Wanneer je een melding krijgt, kun je die hier terugvinden. Je krijgt meldingen over bijvoorbeeld wijzigingen in een activiteit waarvoor je je hebt aangemeld of wanneer iemand een reactie achterlaat. Klik op het tandwiel icoontje met je profielfoto rechtsboven om in te stellen welke meldingen je wel en niet wilt ontvangen.

 👉 Heb je meer specifieke vragen over de Klup-app? In onze FAQ vind je de antwoorden op de meeste gestelde vragen.

2. Tips & tricks voor een vliegende start 🚀

Nu je de weg weet in de app ben je klaar om te gaan ontdekken en op avontuur te gaan. We helpen je graag nog met een aantal tips om het beste uit Klup te halen.

Zorg voor een goed en opvallend profiel

Binnen Klup draait het om nieuwe mensen ontmoeten. Zonder een aansprekend profiel en herkenbare profielfoto wordt dat lastig. Daarom is het belangrijk dat je zorgt voor een goede foto met een pakkende omschrijving. Dus geen katten, bloemen of andere mooie kunstwerken. Laat zien wat voor een stralende en vlotte persoonlijkheid jij bent! 📸

Introductie activiteiten

Voor jou als nieuweling worden er regelmatig introductie activiteiten georganiseerd om kennis te maken met Klup en andere kluppers. Zoek onderstaande activiteiten op in de app en neem deel! Dé beste manier om Klup te ontdekken en je thuis te gaan voelen binnen de Klup community!

👉 Activiteiten van Kluphosts | Kluphosts zijn enthousiaste (ervaren) kluppers die lokaal als aanspreekpunt en promoter fungeren. Ze helpen je graag op weg! Zoek bij activiteiten op ‘Host’ en je vindt activiteiten die perfect zijn voor nieuwe kluppers voor een warm welkom.

👉 Kluphap | Elke maand op vast moment en op verschillende locaties door het land: gezellig samen eten. Voor nieuwe én ervaren kluppers. Zoek bij activiteiten op Kluphap en eet mee bij jou in de buurt. 

👉 Wandelingen | Dé perfecte eerste activiteit bij Klup. Laagrempelig wandelen bij jou in de buurt. Zo ontmoet je andere kluppers en hoor je alles over het reilen en zeilen op Klup.

Contact leggen met kluppers

Als je net nieuw bent kan het best spannend zijn om zomaar contact te leggen met mensen die je niet kent. Toch is Klup daarvoor bedoeld. Dus:

👉 Zoek op activiteiten in de app die bij jou passen of in de buurt zijn. Klik op deelnemen en stuur alvast een berichtje naar de organisator of andere deelnemers.
👉 Zoek ook eens op nieuwe kluppers, stuur een contactverzoek en ga samen naar een activiteit. Dan hoef je niet alleen.
👉 Je zal zelf ook contactverzoeken ontvangen van kluppers die je niet kent. Dat is helemaal niet gek. Je kunt deze verzoeken eenvoudig accepteren of afwijzen. 

Klup is bedoeld om nieuwe mensen te leren kennen en is geen dating platform! Accepteer nieuwe contactverzoeken en wees niet bang om er zelf ook een te versturen naar iemand bij jou in de buurt.

NB. Mocht je geen antwoord krijgen op je contactverzoek, dat ligt niet aan jou! Niet alle kluppers lezen hun berichtjes even goed dus ga hier niet op wachten maar stuur een berichtje naar een ander.

Organiseer en krijg 1 gratis maand

Met wekelijks 400 nieuwe activiteiten zijn organisatoren de motor van Klup. De één is van nature een organisator en de andere kijkt eerst even de kat uit de boom door eerst gewoon deel te nemen aan activiteiten. Ben jij toe aan het organiseren van een activiteit? Lees dan dit uitgebreide stappenplan en zorg voor een onvergetelijke activiteit. Daarbij ontvang je bij elke 2e activiteit (met minimaal 4 deelnemers exclusief jijzelf) 1 maand gratis lidmaatschap! Bovendien ben je altijd verzekerd van een plekje, omdat jij immers zelf de organisator bent 🙂

Durf te vragen

Elke klupper is ooit voor het eerst begonnen en weet hoe dat is. Daarom: Durf andere kluppers om hulp te vragen. Ervaren kluppers zijn een goede bron voor jouw vragen, en de meesten zullen je met alle liefde willen helpen. 

Gewoon doen!

Last but not least. We hopen natuurlijk dat je snel het échte Klup gevoel gaat ervaren! Ons advies; ga het gewoon doen, je bent niet voor niets bij Klup gekomen. En onthoud: elke activiteit kan weer heel anders zijn, dus vind vooral je weg hierin. Hoe meer je onderneemt en hoe meer contacten je legt, hoe leuker kluppen wordt.

👉 Voor alle tips en de meest gestelde vragen neem dan een kijkje in onze FAQ.

3. Community richtlijnen & regels 

Om een goede sfeer binnen Klup te kunnen waarborgen, hebben we de 10 belangrijkste (huis)regels voor je op een rij gezet. We willen je vragen deze aandachtig door te lezen, zodat we van Klup een veilige en bijzondere plek kunnen maken waar iedereen zich thuis voelt. 🙏🏽

1. Klup is speciaal ontwikkeld voor 50-plussers en dus alleen vanaf 50 jaar te gebruiken.

2. Klup is geen dating platform, gebruik het hier dus ook niet voor!

3. Gebruik je echte naam en zorg voor een duidelijke profielfoto. Onduidelijke profielfoto’s of fake accounts worden niet getolereerd.

4. Laat een ander in zijn waarde en omarm de verschillen. Plaats geen beledigende, onfatsoenlijke of erotische berichten. Binnen Klup respecteren we elkaar.

5. Iedereen is welkom! Verwelkom nieuwe kluppers (te herkennen aan het gele poppetje op hun profiel). Buitensluiten van kluppers of kliekjesvorming wordt niet geaccepteerd. Het plaatsen van reacties is enkel bedoeld voor relevante zaken omtrent activiteiten en momenten. Het is geen plek voor irrelevante zaken of persoonlijke discussies.

6. Aanmelden = deelnemen. Het is niet toegestaan jezelf aan te melden voor activiteiten in de toekomst zonder dat je zeker weet aanwezig te zijn. Mocht je dit niet zeker weten, gebruik dan de ‘bewaar’ optie in de app.

7. Afmelden voor een activiteit gebeurt tot maximaal 48 uur van te voren. Als het regelmatig voorkomt dat je je te laat (last-minute) afmeldt, behoudt Klup zich het recht je account te pauzeren of deelname aan activiteiten tijdelijk niet mogelijk te maken.

8. Bij betaalde activiteiten ben je als deelnemer verantwoordelijk voor eventuele kosten. Dit betekent dat je zelf voor vervanging zorgt als je niet meer kan of de kosten voor je eigen rekening neemt. Stem dit af in overleg met de organisator.

9. Klup accepteert geen spam, promoties of handelingen die voor Klup als concurrerend beschouwd kunnen worden. Zonder toestemming wordt elke vorm van promotie, reclame of activiteiten met persoonlijk gewin direct geblokkeerd en/of verwijderd.

10. Klup is bedoeld voor het ondernemen van activiteiten met andere gebruikers. Het is dan ook niet toegestaan om oproepen en of vragen te plaatsen op het platform, anders dan activiteiten waar anderen fysiek of online aan kunnen deelnemen.

Deze en meer gebruiksregels zijn terug te lezen in onze Algemene Voorwaarden.

👉 Wanneer geen gehoor wordt gegeven aan bovenstaande regels, behoudt Klup zich het recht voor accounts of geplaatste informatie te blokkeren en/of te verwijderen.

Ongepast gedrag melden

Zie jij dat iemand zich niet aan de regels houdt of ongewenst gedrag vertoont? Help ons dan door deze persoon te rapporteren via de rapporteer knop. Lees hier hoe je dit doet. Zo zorgen we er samen voor dat Klup een fijne plek blijft.

4. Lidmaatschapsvormen Klup

Klup werkt met 2 verschillende lidmaatschapsvormen: Klup Start en Klup Compleet.

  • Klup Start is een tijdelijke lidmaatschapsvorm om te proeven van Klup. Hierbij heb je de mogelijkheid om binnen drie maanden na registratie kosteloos aan twee activiteiten deel te nemen en twee contactverzoeken te sturen.
  • Ben je om? Sluit dan een Klup Compleet lidmaatschap af om onbeperkt te kunnen genieten van Klup. Dit kan al vanaf €4,99 per maand.

Weet jij niet welk abonnement je hebt of wil je het veranderen? Via deze pagina kan jij je lidmaatschap aanpassen en alle informatie hierover terugvinden.

5. Privacy

Jouw veiligheid vinden wij belangrijk! Middels dit Privacy Statement stellen we je graag op de hoogte van de manier waarop wij jouw gegevens wel of niet gebruiken én hoe we die beschermen. Persoonlijke gegevens zijn een belangrijke kwestie voor veel mensen.

Daarnaast adviseren we je om zelf ook goed op te letten welke gegevens je deelt via de Klup-app. Ga voorzichtig om met het delen van (bijvoorbeeld) je telefoonnummer, woonadres en andere persoonlijke informatie.

6. Contact

Heb je een vraag of stuit je op een probleem in de app? Ons support team staat voor je klaar!

Via onze “Help-pagina” kan je contact met ons opnemen. Deze vind je eenvoudig in de Klup-app door rechtsboven te klikken op je profielfoto en vervolgens te klikken op ‘Help’. Van maandag tot en met vrijdag proberen we je mail binnen 48 uur te beantwoorden. 

Mis je nog iets essentieels in deze Opstartgids? Laat het ons weten via help@kluppen.nl.

Dank voor het lezen van deze Opstartgids. Ga erop uit, maak vriendschappen en geniet van de warmte van Klup. 🥳

Namens het hele Klup-team wensen wij je heel veel Klup-plezier!