Privacy- en cookieverklaring Klup

Deze Privacy Statement is van toepassing op Klup B.V., gevestigd aan de H.J.E. Wenckebachweg 123 geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 65923685 (Klup).

Deze Privacy Statement is van toepassing op het gebruik van de Klup-applicatie via web en app (Platform) en de Klup website (de Website). Lees daarom voordat je gebruik maakt van Klup aandachtig de onderstaande punten door. Naast deze Privacy Statement zijn ook de Algemene Voorwaarden van toepassing. Door Klup te gebruiken, ga je automatisch akkoord met deze Privacy Statement en de Algemene Voorwaarden.

Klup neemt de grootste zorg om jou en je persoonlijke gegevens te beschermen en middels deze Privacy Statement stellen we je graag op de hoogte over de manier waarop wij je gegevens wel of niet gebruiken. Persoonlijke gegevens zijn een belangrijke kwestie voor veel mensen. Hierbij houdt Klup zich aan de Nederlandse en Europese wet en regelgeving op het gebied van de bescherming van persoonsgegevens. [De verwerking van persoonsgegevens is door Klup gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens.]

Klup verwerkt geen persoonlijke gegevens zonder je toestemming. Vandaar dat we om je akkoord vragen in te stemmen met deze Privacy Statement alsook onze Algemene Voorwaarden voordat je gebruik kan maken van de mogelijkheden via het Platform.

Versie: juni 2021

Wij respecteren de privacy van de bezoekers van onze website en dragen er zorg voor dat de persoonlijke informatie die je ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Hoe wij dit precies doen, en welke persoonsgegevens wij van je verzamelen voor welke doeleinden, kun je hieronder lezen.

Het gebruik van persoonsgegevens

In het kader van het gebruik van Klup via het Platform en de website worden persoonsgegevens verzameld. Bij registratie vul je de benodigde gegevens in en dien je vervolgens in te loggen met je e-mailadres en wachtwoord. 

Verder verwerken we je login informatie, customer service geschiedenis, taalinstellingen van je device en (uitsluitend na goedkeuring) je locatievoorziening.

Tevens informeren we je over het feit dat we tijdens activiteiten die georganiseerd worden door Klup foto’s maken waar je op kan staan. Deze foto’s kunnen worden gebruikt voor marketingdoeleinden.

Doeleinden van gebruik

Om je optimaal van dienst te kunnen zijn, is het nodig dat Klup in bepaalde gevallen je persoonsgegevens opslaat. Klup gebruikt je persoonsgegevens voor:

  • het verlenen van toegang tot het Platform;
  • het gebruik maken van de functionaliteiten binnen het Platform;
  • het zo optimaal mogelijk kunnen matchen van personen aan activiteiten op het Platform;
  • de uitvoering van overeenkomsten, transacties en diensten;
  • relatiebeheer – bijvoorbeeld wanneer er contact opgenomen wordt met de helpdesk;
  • het versturen van nieuwsbrieven en updates; de berichten die wij versturen, worden vanuit Customer.io en Mailchimp verstuurd. Om die reden worden de door jou verstrekte data naar Customer.io en Mailchimp gestuurd. Het gebruik van deze data ligt echter volledig in onze eigen hand en hier hebben beide partijen geen enkele invloed op;
  • het verkrijgen van inzicht in het gebruik van het Platform;
  • product- en dienstontwikkeling;
    het bepalen van strategie en beleid;
  • zo nodig het achterhalen van onrechtmatige gedragingen met betrekking tot Klup haar relaties en haar medewerkers.

Gebruik van derde partijen

Om onze diensten zo optimaal mogelijk aan te bieden, maakt Klup gebruik van derde partijen. Hiermee delen we persoonlijke gegevens. Het gebruik van deze data ligt echter volledig in onze eigen hand en hier hebben partijen geen invloed op. Dit doen wij slechts ter ondersteuning van onze diensten.

Voor betalingen die gedaan worden via onze website, maken wij gebruik van de betaalprovider Mollie Payments. Dit staat ook op je bankafschrift als je een betaling hebt gedaan voor het Klup Compleet lidmaatschap. Mollie is contractueel verplicht om geen gegevens te gebruiken voor andere doeleinden dan om de betaling correct af te handelen.

Omschrijving van de persoonsgegevens

Voor bovengenoemde doeleinden zullen wij de volgende persoonsgegevens van je verwerken:

  • voor(naam);
  • woonplaats;
  • adresgegevens (alleen van toepassing wanneer het Klup magazine moet worden opgestuurd)
  • geslacht;
  • e-mailadres;
  • geboortedatum;
  • profielfoto;
  • omslagfoto;
  • IBAN nummer;
  • locatievoorziening van mobiel toestel;
  • technische browser informatie;
  • cookie ID;
  • klik- en surfgedrag;
  • social media account (optioneel)

De gegevens die wij verzamelen worden op de volgende manier gebruikt:

E-mailadres

We zullen nooit je e-mailadres delen met derde partijen en zonder toestemming ook niet met andere gebruikers van de Klup-app.

We gebruiken je e-mailadres om:

  • je op te hoogte te houden van je lidmaatschap;
  • je op de hoogte te stellen van nieuwe functionaliteiten op het Platform
  • je op de hoogte te stellen van relevante activiteiten en gebruikers;
  • je op de hoogte te stellen van algemene ontwikkelingen rondom het Platform;
  • je suggesties te doen voor relevante activiteiten, gebruikers of aanverwante informatie die past bij het lidmaatschap van Klup;
  • je op de hoogte te stellen van relevante informatie rondom het Klup magazine.

Locatie (GPS), woonplaats en adres

Klup is een location-based Platform. We gebruiken je locatie om de juiste afstand van activiteiten en andere gebruikers te kunnen bepalen. Zonder toestemming van je locatie zal het Platform minder goed of niet functioneren. Het zal voor andere gebruikers nooit mogelijk zijn om je precieze locatie te bepalen. Je woonplaats gebruiken we om je suggesties te doen voor relevante activiteiten en gebruikers in de buurt. In het geval dat je geabonneerd bent op het Klup magazine gebruiken we je adres om het magazine naar te versturen.

Geboortedatum

We gebruiken je geboortedatum om je leeftijd te kunnen bepalen. Ook kunnen we je geboortedatum gebruiken om je te feliciteren op uw verjaardag.

Chatberichten

Je chatberichten zijn strikt vertrouwelijk. We verwerken alleen je chatberichten om je toegang te geven tot je chatgeschiedenis.

Verstuurde vriendschapsverzoeken

Bij het versturen van een vriendschapsverzoek is het mogelijk om een persoonlijk bericht toe te voegen. Deze berichten zijn strikt vertrouwelijk. Wel gebruiken we filter software om ongepaste content of spam te detecteren, bijvoorbeeld beledigend, agressief of seksistisch taalgebruik. Mocht dit toch het geval zijn, zijn we gerechtigd deze content te verwijderen en indien nodig je profiel te blokkeren.

Customer service geschiedenis

Als je contact met ons opneemt bewaren we je gegevens om onze dienstverlening naar jou toe zo optimaal mogelijk te maken.

Push notificaties

Alleen als je ons expliciete toestemming hebt gegeven zullen we je push notificaties versturen met relevante berichten omtrent je profiel, contacten, activiteiten of suggesties voor activiteiten of andere gebruikers vanuit ons.

Bewaartermijnen

Wij bewaren je persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk om de in deze privacy- en cookieverklaring genoemde doeleinden te bereiken. Je persoonsgegevens worden opgeslagen in onze database (encrypted).

Vertrouwelijkheid & verstrekking aan derden

Wij gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om. De persoonsgegevens die wij via het Platform verzamelen, verstrekken wij niet aan derde partijen voor directe marketingdoeleinden van deze partijen. Verder zullen wij de door jou verstrekte gegevens niet aan andere partijen verstrekken, tenzij dat je hier voorafgaande toestemming voor hebt verstrekt, dit noodzakelijk is in het kader van de uitvoering van de overeenkomst of wij dit op basis van de wet mogen of moeten doen.

Gegevensbeveiliging

Wij doen er alles aan om alle gegevens op de best mogelijke manier te beveiligen tegen verlies of tegen enige vorm van onrechtmatige verwerking. Klup maakt gebruik van veiligheidsprocedures, onder meer om te voorkomen dat onbevoegden toegang krijgen tot deze gegevens of dat persoonsgegevens verloren gaan. Onze veiligheidsmaatregelen worden voortdurend verbeterd in overeenstemming met de technologische ontwikkelingen. Zo is onze data encrypted door gebruik te maken van SSL, data is alleen toegankelijk met een geheim wachtwoord en werknemers van Klup hebben alleen toegang in het geval dit nodig is. Omdat de data verwerkt wordt via het internet zijn er altijd risico’s. Ondanks deze veiligheidsmaatregelen kunnen wij de veiligheid van je data niet garanderen. Het gebruik van de app en website is dan ook op eigen risico.

Cookies

Op de website (www.kluppen.nl) worden cookies gebruikt om diverse functionaliteiten op de website mogelijk te maken en om inzicht te verkrijgen in het bezoekersgedrag op de website. Cookies zijn kleine informatiebestanden die bij het bezoeken van een website automatisch kunnen worden opgeslagen op of uitgelezen van je device (waaronder een PC, tablet of smartphone). Dat gebeurt via de webbrowser op het device. De informatie die een cookie verkrijgt over je gebruik van de website kan worden overgebracht naar eigen beveiligde servers van Klup of die van een derde partij.

Op onze website worden cookies gebruikt om:

  • functionaliteiten van de website mogelijk te maken en om de website te beschermen (technische of functionele cookies); 
  • het gebruik van de website te analyseren en op basis daarvan de website te verbeteren (analytische cookies);
  • om het mogelijk te maken om onze website te delen via social media (social media cookies). 

Technische of functionele cookies

Technische of functionele cookies

Het voornaamste doel van cookies is om je tijd en moeite te besparen. Als je bijvoorbeeld een webpagina aan je persoonlijke voorkeuren aanpast of als je navigeert in een website, worden dankzij cookies de gekozen instellingen en voorkeuren onthouden voor toekomstig gebruik. Wanneer je de website later weer bezoekt, kunnen de eerder ingevoerde gegevens worden opgehaald door de cookies, waardoor je eenvoudig weer de mogelijkheden van de website kunt gebruiken zoals je die eerder hebt ingesteld. 

Analytische cookies

Er worden op de website cookies gebruikt voor het bijhouden van statistieken, zodat wij inzicht kunnen krijgen in het gebruik van onze website en de effectiviteit van onze campagnes. Wij maken gebruik van Google Analytics.

Social media cookies

Om het mogelijk te maken voor u om onze informatie op deze website te delen via de diverse social media kanalen maken wij gebruik van social media cookies. Wij maken gebruik van Facebook Pixel en Google Tag Manager.

In- en uitschakelen van cookies

Je kunt kiezen of je cookies wel of niet accepteert. Bij de meeste browsers worden cookies automatisch geaccepteerd, maar meestal kun je de instellingen van je browser zodanig wijzigen dat cookies desgewenst niet worden geaccepteerd (bekijk je browser hulp pagina voor exacte instructies). Als je ervoor kiest om cookies niet te accepteren, kun je mogelijk niet volledig gebruikmaken van interactieve mogelijkheden van deze website of andere sites die je bezoekt.

Verwijderen van cookies

De meeste cookies hebben een houdbaarheidsdatum. Dat betekent dat ze na een bepaalde periode automatisch verlopen en geen gegevens van je site-bezoek meer registreren. Je kunt er ook voor kiezen de cookies handmatig te verwijderen voordat de houdbaarheidsdatum is verstreken. Voor meer informatie hierover, kun je de handleiding van je browser raadplegen.

Links naar andere websites van derden

Onze internetpagina’s bevatten links naar andere websites. Deze privacy- en cookieverklaring is niet van toepassing op websites van derden die door middel van links met onze website zijn verbonden. Wij kunnen niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare of veilige manier met je persoonsgegevens omgaan. Wij raden je dan ook aan om de privacy policy van deze websites te lezen alvorens van deze websites gebruik te maken.

Je wettelijke rechten 

Je mag Klup vragen om inzage in de gegevens die van jou zijn opgeslagen. Je kunt je eigen gegevens ten alle tijden zelf aanpassen in je eigen persoonlijke account. Ook kun je Klup verzoeken deze gegevens te wijzigen, te verplaatsen, aan te vullen of te verwijderen. Dit kun je doen door ons een e-mail te sturen via info@kluppen.nl. Wij streven ernaar je binnen 48 uur (maandag t/m vrijdag) te hebben beantwoord.

Wijzigingen in deze privacy- en cookieverklaring

Wij behouden ons het recht voor om deze privacy- en cookieverklaring aan te passen. Wijzigingen zullen op onze website worden gepubliceerd. Het verdient dan ook aanbeveling om deze policy geregeld te raadplegen, zodat je van eventuele wijzigingen op de hoogte bent.

Autoriteit Persoonsgegevens

Natuurlijk helpen wij je ook graag verder als je klachten hebt over de verwerking van je persoonsgegevens. Op grond van de privacywetgeving heb je het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens tegen onze verwerkingen van je persoonsgegevens. Je kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.