Het is weer maart! Dit betekent dat het lente is en dat het zonnetje steeds vaker om de hoek komt kijken. De hoogste tijd om lekker buiten te zitten en te genieten van de eerste zonnestralen. Welke activiteiten kun je in dit seizoen gaan ondernemen? Laat je inspireren door de onderstaande activiteiten!

Picknicken 

Het bos bij jou om de hoek, een parkje in de wijk of lekker naar het strand. Picknicken kan overal! Neem een mooi boek mee, trek wat spelletjes uit de kast of gewoon een gezellig middagje kletsen. Belangrijk bij een goede picknick is natuurlijk dat dit gebeurt onder het genot van lekkere hapjes en drankjes.

Vogelhuisje beschilderen

Geef de vogels in jouw tuin een stijlvolle plek om hun nestjes te bouwen én fleur tegelijkertijd je eigen tuin op! Als je in een hele creatieve bui bent kun je er natuurlijk ook voor kiezen om zelf je vogelhuisje in elkaar te timmeren! Ga langs bij de plaatselijke bouwmarkt en knutselwinkel en maak er een vrolijke middag van.

Moestuin beginnen

Maart is de ideale maand om te beginnen met een moestuin! Het starten met een moestuin is niet zo moeilijk als je zou denken. Het zal je verbazen wat je allemaal kunt verbouwen op een klein stukje grond in je eigen achtertuin! Enthousiast geworden? Lees de blog moestuin in maart voor tips voor je eigen moestuin.

Strandwandeling

Wat is er lekkerder dan een frisse neus halen op het strand? Lekker uitwaaien en genieten van een kopje koffie of warme chocolademelk in een gezellige strandtent, daar is het wel weer het seizoen voor! In de blog uitwaaien aan de winterkust kun je een aantal sfeervolle strandtenten vinden die zullen bijdragen aan het heerlijke lentegevoel. 

Spelletjes middag

Als je een gezellige middag organiseert, dan kunnen spelletjes zeker niet ontbreken. Rummikub, mens-erger-je-niet, en Scrabble, allemaal spelletjes die niet snel zullen vervelen en die voor velen bekend zullen zijn. Kies ook eens voor de wat minder bekende spelletjes! Beverbende, Qwixx, Skipbo en The Mind bijvoorbeeld!

Andere stad bezoeken

Heb je het gevoel dat je je eigen omgeving ondertussen al goed kent? Trek een dagje uit om een andere stad te bezoeken. Nederland kent meer dan genoeg steden waar je een hele dag kunt doorbrengen. In bijna iedere stad valt er wel iets te beleven; of het nou winkelen is, of dat je lekker een hele middag van terras naar terras verplaatst, het kan allemaal. Misschien kun je zelfs een tocht door de grachten maken met een kano of een stadstour volgen met een gids!

Hopelijk inspireren deze tips je om weer lekker activiteiten te gaan ondernemen de komende maanden, en weet je weer wat te doen in dit seizoen!