Er zijn een hoop badplaatsen waar Beach-clubs en strandtenten ook in de winter hun deuren open hebben. Want zeg nou zelf, het leukste strandseizoen is het winterseizoen! Immers: nothing beats een winterdag op het strand. Frisse zilte wind, lekker uitwaaien, en daarna lekker opwarmen.

Door de coronamaatregelen zijn strandtenten gesloten, maar op veel plaatsen zijn ze wel open voor take away! Let dus goed op en kom niet voor een onaangename verassing te staan. Veel strand-plezier gewenst 🙂

 

Aloha Beach & Timboektoe – Wijk aan Zee

Aloha is iets meer favoriet, maar laten we hier in één adem ook Timboektoe even noemen, naast elkaar in Wijk aan Zee. Vanaf het puntje van de pier gezien lijkt het bijna een vergissing, de twee grote strandpaviljoens zo aan het eind van de wereld en dan nog een beetje verder, met de kolossale hoogovens op de achtergrond. Maar ze staan er echt, strandpaviljoen Timboektoe en de buren van Aloha. Beide zaken zijn het hele jaar door open en liggen aan het enorm brede strand waar hondjes het hele jaar door welkom zijn.

www.alohabeach.nl & www.timboektoe.org

Winterpaviljoen de Jongens – Bergen aan Zee

Super-relaxed is het bij strandtent De Jongens: niks-aan-de-hand tot in de perfectie en dat op een knappe manier: knus interieur, goede prijzen voor een fijne menukaart. Verse soepen en warme lunchgerechten, Irish coffee, Glühwein en warme apfelstrudel op de kaart. Er is een houtkachel en de hond mag hier ook gewoon lekker mee.

www.dejongensbergenaanzee.nl

Club Zand – Castricum

Voor de hele dag, maar nog belangrijker: voor het hele jaar, twaalf maanden lang, zeven dagen per week. Bovendien is Club Zand zo’n aantrekkelijk adres uit de strandtenten-boeken: tikkeltje hippie, vleugje boho, wat white wash hier en vooral veel ongedwongenheid daar. Club Zand is favoriet omdat het strandpaviljoen hoort bij Castricum aan Zee, ook wel Bakkum aan Zee genoemd. Geen ‘echte’ badplaats zoals Zandvoort of Noordwijk aan Zee – er wonen weinig mensen en er is geen boulevard – en daardoor is het er over het algemeen stukken minder dichtbevolkt. Het strand is zelfs ooit verkozen tot het schoonste strand van Nederland. En ook weer fijn; honden zijn welkom hier. 

www.clubzand.nl 

strandtent

Tijn Akersloot – Zandvoort

Al jarenlang een begrip bij velen. Niet voor niks. Bij Tijn Akersloot is het namelijk allemaal niet zo ingewikkeld. Gewoon, de strandtent zoals je hem verwacht met een opvallend goed menu; pizza’s en burgers, maar wel van de goede, enigszins gezonde soort, en borrelhappen in de originelere soort. Sardines met citroen, kappertjes en brood bijvoorbeeld en truffelkroketjes. Lekker gewoon maar toch een beetje bijzonder.

www.tijnakersloot.nl

Een badplaats gekozen?

Heb je een leuke strandtent gekozen? Dan is het natuurlijk leuk om de wandeling die je gaat maken samen te ondernemen! Maak daarvoor een activiteit aan in de Klup-app en ga samen genieten van het strand!

Naar de Klup app