Het is geen geheim dat we steeds ouder worden. Dit gaat gepaard gaat met fysieke veranderingen die ons minder sterk en flexibel maken. Gelukkig kunnen we dit tegen gaan en alle dingen blijven doen die we leuk vinden. Ben jij klaar voor de nieuwe blog met Anna waarin ze je tips geeft over vitaliteit als 50+’er?

Krachttraining zorgt voor vitaliteit

Door regelmatig krachttraining te doen, in ieder geval minimaal 2x per week 35 minuten, worden je  spieren (weer) sterk! Ook als je al lang niet aan krachttraining hebt gedaan of er nooit aan bent  begonnen, kun je als 50-jarige, of 60, 70, 80… nog starten. Een fysiotherapeut of personal trainer kan helpen bij het opstellen van een aangepast trainingsschema en het (weer) opbouwen van de  conditie. Of je doet mee met de trainingen van Sixty Up Force natuurlijk..

Een significante verbetering

Een studie gepubliceerd in The Journal of Gerontology: Medical Sciences toonde aan dat ouderen die  regelmatig krachttraining deden, een significante verbetering zagen in hun spierkracht en  uithoudingsvermogen. Volgens de American Journal of Preventive Medicine, kan krachttraining de kans op valpartijen bij ouderen met 30-40% verminderen. Maar ook de angst om te vallen neemt af: je voelt je  zelfverzekerder als je sterker bent.

Preventie van kwalen en pijntjes

Het is niet alleen belangrijk dat ouderen aan hun conditie blijven werken omdat ze dan hun  dagelijkse activiteiten kunnen blijven doen. Preventie van kwalen en pijntjes is zeker zo belangrijk.  De toekomst van thuiszorg lijkt steeds meer te gaan richting preventie en het aanmoedigen van  ouderen om actief aan hun gezondheid te werken. Dit komt omdat er steeds meer onderzoeken zijn  die aantonen dat preventie een veel effectievere manier is om de gezondheid van ouderen te  verbeteren dan alleen maar reageren op problemen als ze zich voordoen.

Proactiviteit is erg belangrijk

Ook door de overheid en gemeenschap wordt steeds meer nadruk gelegd op zelfredzaamheid en  preventie, in plaats van op hulp en verzorging. Dit betekent dat ouderen steeds meer zelf  verantwoordelijk zijn voor hun gezondheid en welzijn. Ook betekent dit dat er straks steeds minder hulp beschikbaar is. Het is belangrijk dat je proactief maatregelen neemt om je gezondheid, welzijn én je zelfstandigheid te behouden.

Vitaliteit Sixty Up

Vitaliteit bij kluppers

Jullie Kluppers hebben dat al begrepen, lekker actief bezig, leuke dingen doen met elkaar, mooi oud worden. Want wat is er nu fijner dan goed in je vel zitten en gezond blijven. 

Het is echt niet altijd even makkelijk om je ertoe te zetten om te gaan trainen. Maar met al de bovenstaande informatie, weet je: het is belangrijk voor mij! Het lijkt te mooi om waar te zijn, maar krachttraining is de sleutel tot vitaliteit op hoge leeftijd! 

Dit was de laatste blog van Anna die in januari via de Klup-app handige tips en video’s deelde om het jaar actief te beginnen. Wil je meer informatie over haar platform? Kijk dan op www.sixtyupforce.nl voor alle mogelijkheden.

Blijf fit en doe mee met de oefeningen van deze week!

Voordeel voor jou als klupper

Anna deelt in januari iedere week via de Klup-app handige tips en video’s om het jaar actief te beginnen. Ook biedt ze graag een speciale aanbieding aan voor kluppers: Gebruik Sixty Up Force nu 3 maanden voor €25,00 ipv €49,50 met de actiecode Klupsterk (deze actie is geldig tot 31-01-2023).

Wil je meer informatie en inschrijven? Kijk dan op www.sixtyupforce.nl voor alle mogelijkheden.

Ben je benieuwd naar de vorige blogs van Sixty Up Force over krachttraining? Klik dan hier voor blog 1 en blog 2!