Wandelen door de natuur is heerlijk, maar soms is het ook leuk om een stad te ontdekken! Een goede manier om jouw wandeling te combineren met een bezoek aan bijvoorbeeld een musea of prachtige kerk. Wij hebben de beste stadswandelingen in Nederland op een rij gezet.

Stadswandeling Nederland

Het is heerlijk om buiten te zijn en door een stad te wandelen. Op zoek naar nieuwe plekjes, die voor jou juist onbekend zijn. Een leuk alternatief op jouw standaard wandeling door het park. Ontdek samen met anderen de mooie steden in Nederland, via een van de onderstaande stadswandelingen.

Toch op zoek naar een wandeling in de natuur? Klup zette de Klup zette de 12 mooiste wandelroutes van Nederland op een rijtje. Lees het via onderstaande knop.

12 mooiste wandelroutes

Stadswandelingen Nederland

Wandeling door historische binnenstad

Amersfoort (6 kilometer)

Er zijn maar weinig historische stadscentra die zo gaaf bewaard gebleven zijn als het centrum in Amersfoort. Straten en grachten hebben nog dezelfde loop als in de middeleeuwen, er is bijna niets veranderd. Waar is gerestaureerd, is dat heel zorgvuldig in oude stijl gebeurd. Je loopt door schilderachtige middeleeuwse straatjes, langs smalle grachtjes en over fraaie pleinen met gezellige terrasjes.

Meer over de stadswandeling

Burgermeesterroute

Rotterdam (12 kilometer)

Wauw! Een samengestelde stadswandeling van burgemeester Aboutaleb. Hij laat je zijn wereldstad zien. De stad van initiatieven en waar telt waar je naartoe wilt en niet waar je vandaan komt. Vaak ongepolijst en voortdurend in ontwikkeling, maar altijd rechtdoorzee en recht voor zijn raap. Dat is het mooie aan Rotterdam.

Meer over de stadswandeling

Stadswandelingen

Stadswandeling met hapjes

Verschillende steden in Nederland

Ontdek op een zondagmiddag de leukste restaurants van de stad. Geniet tijdens deze wandeling van zes toffe wijnspijs combinaties en wandel door een stad naar keuze. Je loopt de route met je eigen gezelschap en op eigen tempo. Wel zo ontspannen! Bekijk de agenda van WijnSpijs Wandelingen om tickets te bestellen voor jouw favoriete stad.

Meer over de stadswandeling

Wandelspeurtocht

Amsteredam, Utrecht en Rotterdam

Op zoek naar een originele activiteit? Ga op pad met de Street Art Speurtocht. Tijdens deze interactieve wandeling ga je samen op zoek naar de mooiste straatkunst van de stad. Onderweg krijg je tips voor leuke hotspots om iets lekkers te halen. Ook krijg je een speurmap mee, waar suggesties voor vragen aan elkaar op staan. Zo leer je niet alleen de stad, maar ook elkaar beter kennen! In de blog van Girls Who leggen ze alles uit over de speurtocht.

Meer over de stadswandeling

Bijzondere stadswandeling

Staverden (8 kilometer)

Het Gelderse Staverden is met zeventig inwoners de kleinste stad van Nederland, gelegen op de Veluwe. De ‘stad’ strekt zich uit rondom Kasteel Staverden met daaromheen een indrukwekkend landgoed met botanische tuinen, indrukwekkende vijverpartijen en statige koetshuizen.

Meer over de stadswandeling

Stadswandelingen Staverden

Meer stadswandelingen?

Ben je geïnspireerd geraakt door deze vier stadswandelingen? Maak een activiteit aan in de Klup app en wie weet wandel jij binnenkort een van de beste stadswandelingen. Wil je nog tips over de beste wandelkleding? In deze blogpost geven we je een spoedcursus.