Golden Earring fans opgelet: in het nieuwste nummer van Klup Magazine staat een groot interview met Barry Hay. Een feest om te lezen en om naar te kijken. En dat niet alleen, je kunt ook mooie prijzen winnen! Zoals het gloednieuwe Golden Earring fotoboek van Henk en Roel Vinkes.

Update: de winactie is verlopen.

 

Foto’s van Barry Hay

Vanuit ons kille Nederland belde Klup-redacteur Ineke met zanger Barry Hay, die op het tropische eiland Curaçao woont. De papegaaien klommen nog net niet door de hoorn. Barry vertelde over zijn kleindochter, zijn honden, zijn sportschool routine en natuurlijk ook over zijn muziek. Een nieuw project dat op stapel staat, het einde van Golden Earring en zijn dierbare herinneringen aan die tijd. Kortom, een mooi verhaal. Er was alleen nog één probleem: de foto’s. Hoe fotografeer je iemand die een kleine tien uur vliegen verderop zit?

Golden Earring-fans

Met een portie geluk én de hulp van een bijzondere Golden Earring-fan kwam het uiteindelijk voor elkaar. Dat zat zo. Ineke regelt graag cadeaus voor kluppers. Toen ze las dat twee broers een spiksplinternieuw, 2 kilo zwaar fotoboek hadden gemaakt vol foto’s van Golden Earring, was haar interesse gewekt. Ze mocht twee exemplaren verloten van de aardige makers, Henk en Roel Vinkes. Deze broers waren Golden Earring-fans sinds de jaren ’70. Ze volgden de band overal en maakten foto’s waar ze maar konden. Ze hielpen ook mee met sjouwen en opbouwen, waardoor ze nog dichter bij het muzikale vuur kwamen. Het leverde hen een schat aan fotomateriaal op. Wat ze nu hebben gebundeld, ter ere van ‘hun’ Earring.

barry-hay-hondjes

Prachtige portretten

Golden Earring, een tijdperk in beeld, heet het fotoboek van de broers Vinkes. Komt nu dat mooie toeval: fotograaf Henk woont in Nederland en, vertelde hij, zijn broer Roel woont met camera en al op… Curaçao! En ja hoor, die wilde best voor Klup Magazine een prachtige serie portretten van Barry Hay maken. De zanger zelf vond het een OK plan en poseerde erop los. Loerend over zijn zonnebril, op slippers voor kleurrijke bloemenstruiken en oh, zo zoet met zijn hondjes. – Niet alle vijf trouwens; een paar honden vonden het te warm, lichtte Barry naderhand nog toe.

barry-hay-hondjes

Fotoboek cadeau

Van díe alleraardigste Roel en Henk Vinkes mag Klup Magazine nu dus ook nog hun waanzinnige, net verschenen fotoboek ‘Golden Earring, een tijdperk in beeld’ cadeau geven aan kluppers. Twee maal zelfs!

Wil jij kans maken? Stuur dan een mail naar ons!

Stuur een mail
Golden_Earring_fotoboek
Golden_Earring_fotoboek

Fotoboek Golden Earring

Maar eigenlijk, vindt Ineke, moet elke Golden Earring-fan doen wat zij inmiddels ook heeft gedaan: gewoon kopen dat boek. Het is met zoveel liefde gemaakt. Een deel van de opbrengst gaat bovendien naar stichting ALS (de ziekte die gitarist George Kooijmans heeft). Bestel het boek via hun website.

Meer over het fotoboek

 

Klup magazine

Benieuwd naar het interview met Barry Hay? Bestel hier jouw Klup Magazine voor maar € 4,99 (incl. verzending).

Meer informatie