Het weer is onbestendig… regen, wind… heb jij dan zin om naar de sportschool te gaan om te trainen? Het kan natuurlijk ook gewoon thuis. Er zijn veel mogelijkheden om in de huiskamer of op een andere fijne plek in huis via internet trainingen te volgen. Ook deze week deelt Anna weer een interessante blog speciaal voor Klup met informatie om fit te blijven.

Opnieuw fit worden

Anna de Bie van Sixty Up Force wilde na een zware operatie weer fit worden, maar vond niet wat bij haar paste, waardoor ze het initiatief nam om zelf een online platform te starten. Want het belang van blijven sporten na je vijftigste staat bij haar voorop. Liefst wil ze zoveel mogelijk mensen laten profiteren van alle voordelen van krachttraining! Hieronder zie je een filmpje van Anna bij Omroep Max waarin ze tips geeft om fit en energiek te blijven.

Klik hier voor Anna bij Omroep Max

Krachttraining versnelt je metabolisme

Door aan krachttraining te doen, bouw je (meer) spieren op. Spierweefsel verbruikt de hele dag door meer calorieën dan vet. Waardoor je de hele dag meer energie verbrandt. Niet alleen terwijl je aan het sporten bent, maar ook terwijl je gewoon stilletjes op de bank zit!

Krachttraining voorkomt diabetes

Je cellen reageren beter op het hormoon insuline door krachttraining. Je hoeft dus minder insuline aan te maken om evenveel glucose uit je bloed op te kunnen nemen.
Een dalende insulinegevoeligheid is de eerste stap richting diabetes. Verbeterde gevoeligheid zorgt voor een stabielere bloedsuikerspiegel. Fijne bijkomstigheid: je hebt minder last van humeur schommelingen en after dinner-dips.

Krachttraining kan botoontkalking voorkomen

Eén van de voordelen van krachttraining die op latere leeftijd nuttig is: je botdichtheid wordt groter. Daarmee keer je het verlies van botmassa om, dat normaal gesproken voorkomt naarmate je ouder wordt. Dit is vooral een voordeel omdat het osteoporose of botontkalking kan voorkomen. Zeker bij vrouwen is dat een oorzaak van heel wat gebroken en gekneusde botten op oudere leeftijd!

Blijf fit

Krachttraining is goed voor hart en bloedvaten

Ten slotte is krachttraining, zoals alle vormen van sport, goed voor hart en bloedvaten. Het verlaagt je bloeddruk en traint de conditie van het hart. Daarmee wordt de kans op hart- en vaatziekten kleiner. Ook laten meerdere onderzoeken zien dat krachtsporters gemiddeld een lager cholesterolgehalte hebben. Wat weer de kans op problemen met hart en bloedvaten vermindert, zeker als je ouder wordt.

En tenslotte: (en altijd goed!) van krachttraining krijg je een beter humeur

Krachttraining heeft een positieve invloed op je humeur. De belangrijkste reden daarvoor is dat je tijdens het sporten endorfine aanmaakt. Dat is een stofje waar je je blijer en gelukkiger van voelt. Daar komt nog eens bij dat je van krachttraining ook beter gaat slapen. Het spreekt voor zich dat dat je levenskwaliteit ook positief beïnvloedt!

Blijf fit en doe mee met de oefeningen van deze week!

Blijf fit met Sixty Up Force

Anna deelt in januari iedere week via de Klup-app handige tips en video’s om het jaar actief te beginnen. Ook biedt ze graag een speciale aanbieding aan voor kluppers: Gebruik Sixty Up Force nu 3 maanden voor €25,00 ipv €49,50 met de actiecode Klupsterk (deze actie is geldig tot 31-01-2023)

Wil je meer informatie en inschrijven? Kijk dan op www.sixtyupforce.nl voor alle mogelijkheden.

Ben je benieuwd naar de vorige blogs van Sixty Up Force over krachttraining? Klik dan hier voor blog 1 en blog 2!