De herfst is een prachtig seizoen vol kleurrijke bladeren, gezellige donkere avonden en heerlijke herfstgeuren. Ook is het leuk om naar buiten te gaan (als het droog is) om te gaan genieten van de natuur. In deze blog vind je een aantal activiteiten die je deze herfst zeker eens kunt ondernemen.

#1 – Herfstwandeling

Ga op pad en geniet van de prachtige herfstkleuren. Kijk wel even goed of het een beetje droog blijft, helemaal doorweekt zijn na je wandeling is natuurlijk niet fijn. Verken lokale parken of bossen, of ga naar een natuurgebied waar je nog nooit bent geweest. Via de link hieronder vind je een aantal wandelingen die je deze herfst kunt doen in de provincie Utrecht.

Herfstwandelingen in Utrecht

#2 – Pompoensnijden

Een activiteit die zorgt voor veel plezier bij iedereen tijdens de herfst. Het is een activiteit waarbij je je creativiteit helemaal vrij kunt laten. Haal een pompoen, zorg dat je gereedschap hebt zoals een mes en een lepel en natuurlijk een leuk gezelschap!

#3 – Kunst maken van bladeren

Verzamel bladeren met allerlei verschillende herfstkleuren in een park of bos. Droog ze vervolgens tussen stukken papier en leg het onder wat zwaars. Je kunt nu met de bladeren de mooiste kunst maken! Denk hierbij aan een schilderij, een krans of misschien zelfs een boek vol met herfstbladeren.

Herfst Picknick

#4 – Herfstpicknick

Wanneer een herfstdag aanbreekt waarop het droog is en de temperatuur niet te laag, dan is het leuk om te gaan picknicken. Pak een mand met lekkere dingen erin en zoek een park uit om te gaan zitten. Je geniet van de frisse lucht en de mooie omgeving terwijl je samen met anderen wat lekkers eet.

#5 – Herfstrecepten

Probeer nieuwe herfstrecepten uit! Wanneer het weer wat minder goed is, is het leuk om binnen een activiteit te organiseren met andere kluppers. Hoe leuk is het als je dan met elkaar nieuwe recepten kunt ontdekken en de gerechten die je hebt gemaakt vervolgens samen op te eten. Via de link hieronder kom je bij een aantal recepten terecht die je kunt gebruiken.

Klik hier voor leuke herfstrecepten

#6 – Filmavond

Op een koude, donkere herfstdag lekker binnen op de bank samen met een groepje een film kijken. Wat lekkere hapjes erbij en je bent klaar om een gezellige avond te hebben! Kies een film uit die jullie allemaal leuk vinden en geniet! Je kunt er ook voor kiezen om samen naar de bioscoop te gaan.

#7 – Festivals in de herfst

Kijk online of er festivals zijn deze herfst die je wel eens zou willen bezoeken. Dit kan een muziekfestival zijn of bijvoorbeeld ook een grote markt in jouw omgeving waar muziek wordt gedraaid. Zo combineer je muziek met lekker eten en gezelligheid!

#8 – Stedentrip

Plan een weekendje weg naar een bestemming naar keuze. Dit kan een warme plek zijn om even te ontstappen aan de kou en regen in Nederland, of een tripje naar een stad die wat dichterbij is om te bezoeken. In zowel Nederland, Duitsland en Belgiรซ zijn leuke steden te vinden om te bezoeken! Ben je op zoek naar iets warmers? Dan kun je beter wat verder door reizen naar het zuiden van Europa.

Herfst

#9 – Padel

Ben je op zoek naar een sportieve activiteit? Miscchien is padel dan iets voor jou! Je kunt dit zowel binnen als buiten spelen, dus als je bang bent om nat te worden reserveer je gewoon een baan binnen. Het is een sport die nog steeds in opkomst is, samen met anderen kun je het ontdekken.

#10 – Spelletjes avond

Een ouderwetse spelletjesavond, altijd een goed idee om te organiseren. Zorg ervoor dat er een spel of verschillende spelletjes gekozen worden en regel een plek om ze te spelen. Meer is er niet nodig voor deze laagdrempelige activiteit.

Je hoeft je deze herfst niet te vervelen

De Klup-app staat vol met activiteiten, voor ieder wat wils dus. Heb je inspiratie opgedaan uit de tips die hierboven gegeven zijn? Dan kun je natuurlijk ook zelf een activiteit in de app plaatsen. Samen maken we er een mooie, gezellige herfst van vol met activiteiten en ontmoetingen!

Wat is Klup?

Klup is dรฉ app voor avontuurlijk 50-plus! Vind een grote diversiteit aan activiteiten en ontmoet eenvoudig nieuwe mensen. Dit wil je echt niet missen dus we nodigen je van harte uit voor de Klup app. Ontmoet, geniet en ga er samen op uit!

Start met Kluppen