Wanneer het weer wat minder is en de dagen korter worden is er niets gezelliger dan samen een hapje eten. Heb je nog niet zo veel inspiratie voor een gerecht? Dan ben je hier aan het juiste adres. Je vindt hier namelijk 10 recepten die leuk en lekker zijn om te maken in de herfst. Bij wie schuif jij binnenkort aan?

#1 – tiramisu met madarijn

Op zoek naar een herfstig toetje? In deze tiramisu vind je geen koffie en lange vingers zoals dat normaal gesproken is, maar manndarijntjes en bitterkoekjes! Een hele andere smaak, met het frisse van de mandarijn. Je zet hiermee echt iets verassends op tafel.

Klik hier voor tiramisu met mandarijn

#2 – hutspot

Hutspot is echt een gerecht voor de koudere dagen. Lekker met een stukje worst of wat hachee erbij. Je zet zo een heerlijke maaltijd op tafel om samen van te smullen.

Klik hier voor hutspot

#3 – thaise zoete aardappel-pastinaaksoep

Een soep vol van smaak! Let op dat je tijdens het bereiden de pitjes van de rode peper eruit haalt als je niet tegen pittig eten kunt. Een leuk voorgerecht voor een dinner of lekker met een stukje brood als hoofdgerecht op een natte herfstavond.

Klik hier voor soep
herfst

#4 – vijgen herfstsalade

Een salade met bietjes, worteltjes en een kleine pompoen. Allerlei groenten die je kunt laten groeien in je eigen tuin! Dat zorgt voor een extra dimensie. Heb je niet zulke groene vingers dan kun je de ingrediënten ook altijd gewoon in de winkel kopen.

Klik hier voor de vijgen herfstsalade

#5 – witlof uit de oven

Witlof uit de oven met rauwe ham en Parmezaanse kaas. Het is een relatief simpel gerecht waar je maar weinig ingrediënten voor nodig hebt. Met 2 stronkjes witlof, een ei, wat crème fraîche, Parmezaanse kaas en wat plakken rauwe ham ben je er al!

Klik hier voor witlof uit de oven

#6 – pompoen risotto

Ben je op zoek naar die ‘echte’ herfstsmaken? Die vind je hier zeker, met salie en paddenstoelen! Deze risotto past helemaal bij het herfstseizoen. Een risotto is ook gezellig om te maken, roer samen in de pan tot de rijst gaar is!

Klik hier voor een heerlijke risotto
herfst

#7 – pasta met champignon roomsaus

Een snel en makkelijk recept dat ook vegan is. Besluit je om last minute nog een activiteit in te plannen om samen te eten, dan is dit zeker een aanrader. Het staat binnen 2o minuten op tafel en het is ook nog eens lekker!

Klik hier voor pasta met roomsaus

#8 – stoofpot met rundvlees en champignons

Is het weer guur en heb je wat meer tijd om (samen) een receptje uit te proberen, kijk dan eens naar dit stoofpotje. Er zit van alles lekkers in en je kunt zelf ook nog variëren met de groenten. Ook lekker met een stukje brood erbij. Klik hieronder voor het volledige recept.

Klik hier voor het stoofpotje

#9 – speculaascake

Ook voor zoete gerechten kun je pompoen goed gebruiken. De combinatie met speculaas is er een die je misschien niet zo snel zou maken, maar is zeker het proberen waard. De cake is lekker als tussendoortje bij de koffie of thee of als nagerecht.

Klik hier voor de speculaascake

#10 – hartige pannenkoek met boerenkool en stroop

Een combinatie van een zoete pannenkoek met hartige boerenkool, klinkt misschien een beetje gek, maar dit recept is zeker het proberen waard! Je kunt het zowel als lunchgerecht gebruiken en als hoofdgerecht. De pannenkoek wordt op smaak gebracht met oude kaas.

Klik hier voor de hartige pannenkoek

Zet samen wat lekkers op tafel deze herfst

Kluppers vinden het leuk om samen te eten. Wanneer je een activiteit in de Klup-app zet om dit samen te doen deze herfst is de kans dat je activiteit binnen no-time vol zit erg groot! Klik op de gele knop hieronder om een activiteit in de app te plaatsen.

Wat is Klup?

Klup is dé app voor avontuurlijk 50-plus! Vind een grote diversiteit aan activiteiten en ontmoet eenvoudig nieuwe mensen. Dit wil je echt niet missen dus we nodigen je van harte uit voor de Klup app. Ontmoet, geniet en ga er samen op uit!

Start met Kluppen