De lente is aangebroken! Het is hoog tijd om naar buiten te gaan en te genieten van de heerlijke zonnestralen. In deze blogpost vind je een scala aan activiteiten die je dit seizoen kunt ondernemen. Laat je inspireren en plaats je favoriete activiteit in de Klup-app.

1. Ga picknicken in de buitenlucht

Of je nu het bos om de hoek verkent, een rustig park in de buurt opzoekt, of een dagje naar het strand gaat, picknicken is altijd een plezier! Neem een goed boek mee, wat leuke spelletjes, of geniet gewoon van een ontspannen middag vol gezelligheid. En wat een picknick echt compleet maakt, zijn natuurlijk heerlijke hapjes en verfrissende drankjes.

2. Vogelhuisje beschilderen voor een levendige tuin

Geef de vogels in jouw tuin een fijne plek om hun nesten te bouwen en breng tegelijkertijd meer leven in je eigen tuin! Als je in een creatieve bui bent, kun je er ook voor kiezen om zelf een vogelhuisje te timmeren. Maak een uitstapje naar de lokale bouwmarkt of knutselwinkel en geniet van een plezierige middag.

seizoen

3. Begin een moestuin

Het voorjaar is de perfecte tijd om een moestuin te starten, en het opzetten ervan is eigenlijk helemaal niet zo ingewikkeld als je zou denken. Je zult verrast zijn over wat je allemaal kunt kweken, zelfs op een bescheiden stukje grond in je achtertuin! Als je enthousiast bent geworden, lees dan eens onze blogpost over moestuinen in maart. Daar vind je handige tips om je eigen moestuin te beginnen.

4. Maak een ontspannen strandwandeling

Is er iets beters dan een zonnige strandwandeling? Geniet van de zeebries en ontspan met een verfrissend drankje in een knusse strandtent – het seizoen daarvoor is weer begonnen! In onze blogpost over ontspannen aan de kust, ontdek je een aantal charmante strandtenten die zeker bijdragen aan het heerlijke lentegevoel.

seizoen

5. Organiseer een spelletjesmiddag

Bij het organiseren van een gezellige middag mogen spelletjes zeker niet ontbreken. Klassiekers zoals Rummikub, Mens-erger-je-niet en Scrabble zijn altijd een hit en bekend bij velen. Maar er zijn veel meer leuke spelletjes! Denk aan Beverbende, Qwixx, Skipbo en The Mind, bijvoorbeeld. Op zoek naar meer voorbeelden? Bekijk dan eens onze blogpost over minder bekende spelletjes die je kunt proberen.

6. Verken een andere stad

Als je denkt dat je je eigen omgeving goed kent, plan dan eens een uitstapje naar een andere stad. Nederland telt talloze steden waar je gemakkelijk de hele dag kunt doorbrengen. Er is vrijwel altijd iets te beleven in elke stad. Winkelen, ontspannen op het terras, een rondje varen in een kano of een stadswandeling maken – Nederland biedt voor ieder wat wils.

Meer activiteiten organiseren in de lente

Hopelijk inspireren deze tips je om weer lekker actief te worden de komende maanden, en weet je weer wat te doen in dit seizoen! Mocht je op zoek zijn naar iets anders of zelf nog een eigen idee hebben voor een activiteit, kijk dan vooral in de Klup-app!