Er zijn tal van (bord)spellen die gegarandeerd zorgen voor urenlang speelplezier. Doordat er zo veel zijn pak je misschien makkelijk de spellen die je al kent, maar er is zoveel meer! Of je nu een doorgewinterde speler bent of gewoon op zoek bent naar een nieuw spel om te delen met andere kluppers, dat makt niet uit. Alle spellen in deze blog beloven een avontuurlijke reis door verschillende werelden en uitdagingen te gaan worden. Van het bouwen van metropolen tot het creëren van je eigen natuurreservaat, je vindt hier voor ieder wat wils. 

Everdell

Everdell is een bordspel geschikt voor 1 tot 4 personen, dus te spelen in een klein gezelschap. In Everdell kun je op verschillende locaties je arbeiders op het bord plaatsen om grondstoffen of kaarten te verzamelen. Deze grondstoffen zijn essentieel voor het plaatsen van boswezens en gebouwn in je stad. Het spel eindigt wanneer alle spelers geen acties meer willen of kunnen uitvoeren. De winnaar van het spel is degene met de hoogste score. Ontdek dit spel samen met andere kluppers!

Stardew Valley

Stardew Valley: The Board game, is een spel waarin je gezamenlijk de vallei probeert te herstellen. Dit doe je door gewassen te telen, dieren te fokken of de boerderij uit te breiden. Door vriendschappen te sluiten met de lokale bewoners verdienen spelers harten waarmee verborgen doelen onthuld worden! Alleen door samen te werken kan er voorkomen worden dat Joja Corporation intrekt en alles bederft. Dus, kies je vak, pak je startgereedschap, want Stardew Valley heeft jullie hulp nodig.

spellen

Cascadia

Cascadia is een puzzelspel waarin de spelers tegels verzamelen en deze plaatsen op hun eigen speelgebied. Elke tegel is gekoppeld aan een token dat op een van de tegels moet worden geplaatst. Het klinkt nu misschien wat ingewikkeld, maar als je eenmaal gaat spelen wordt het al snel duidelijk hoe het werkt! Door de tegels en tokens op een bepaalde manier neer te leggen, krijg je punten. Het spel eindigt als er geen tegels meer over zijn om de markt aan te vullen. De klupper met de meeste punten wint uiteindelijk het spel.

Sprawlopolis

Jij en je collega-stadsontwikkelaars hebben de opdracht gekregen om de ultieme metropool te creëren. Samen moeten jullie een stad bouwen die voldoet aan specifieke eisen van de opdrachtgevers, maar let op, deze zijn nogal streng. Het is belangrijk om nauw samen te werken en zorgvuldig te plannen om aan de hoge verwachtingen te kunnen voldoen. Door kaarten slim te plaatsen, kunnen jullie een zo groot mogelijk gebied vormen, maar let op, wegen geven minpunten, dus daar wil je er niet te veel van neerleggen!

7 Wonders

In 7 Wonders is het jouw doel om gedurende drie rondes de meest indrukwekkende stad te bouwen. Het is een spel met kaarten, deze kun je gebruiken in je stad, inwisselen voor munten óf gebruiken om aan je wonder te bouwen. De kaarten in je stad leveren grondstoffen op, erg handig, want hiermee kun je je legermacht vergroten. Aan het einde van elke ronde vindt er namelijk een ‘militair’ conflict plaats tussen spelers, hier kun je punten verdienen (of verliezen..). Degene die na 3 ’tijdperken’ de meeste punten heeft wint het spel.

spellen

Wingspan

Wingspan is een strategisch spel met een prachtige vormgeving waarbij spelers vogels in hun eigen natuurreservaat plaatsen. Door dit te doen, verzamel je voedsel, eieren en punten. De speler die zijn vogels het slismt samen laat werken, wint het spel! Een nieuw spel ontdekken samen met kluppers is altijd leuk! 

Nog meer leuke spellen om samen te spelen?

Ben je klaar om je strategische vaardigheden te testen en nieuwe werelden te verkennen? Maak dan een activiteit aan in de Klup-app en speel een van deze spellen samen met anderen! Er zijn natuurlijk nog veel meer leuke spellen, dus die kun je ook zeker in de Klup-app zetten om samen te gan doen. Veel speelplezier!

Maak een activiteit aan