Nog twee weken wachten en dan is het weer zover. Het 22e seizoen van Wie is de Mol? komt dan op televisie. Wat kunnen we verwachten? Zijn er al dingen duidelijk? Je leest het in deze blog! 👇

 

Het programma

Wie is de Mol? is het avontuurlijke spelprogramma waarin tien (of elf, zoals in aankomend seizoen) bekende Nederlanders opdrachten uitvoeren in het buitenland. Eén van hen is de Mol die de anderen tijdens opdrachten wil dwarsbomen. Het programma is een ware kijkcijferhit en ook populair bij veel kluppers.

Mol_2022_Albanie

Wie is de Mol? 2022

Seizoen 22 begint gelijk in het nieuwe jaar. Als molloot start je 2022 dus gelijk goed. Vanaf zaterdag 1 januari 2022, zie je het programma elke zaterdag om 20.30 uur bij AVROTROS op NPO 1. De kandidaten van dit seizoen zijn Arno Kantelberg, Everon Jackson Hooi, Fresia Cousiño Arias, Glen Faria, Hila Noorzai, Kim-Lian van der Meij, Laetitia Gerards, Sahil Amar Aïssa, Suzanne Klemann, Thomas van Luyn en Welmoed Sijtsma. Elf kandidaten dus!

 

Speciale wending

Dit jaar is de aanloop naar het nieuwe seizoen wat anders dan we gewend zijn. Op het moment dat de kandidaten zich voorstelden, vertelden ze ook waarom zij de Mol niet zijn. Hierna konden de kijkers stemmen op de persoon waarvan zij dachten dat-ie de saboteur is. De kandidaat met de minste stemmen, kreeg een vrijstelling naar de volgende aflevering voor zichzelf én een medekandidaat naar keuze.

 

Locatie

Een maand geleden meldde AVROTROS via een video dat het decor van het 22e seizoen plaatsvindt in Albanië. De locaties spelen altijd een prominente rol in het programma en wordt prachtig in beeld gebracht. Aan de video te zien, kunnen we ook dit jaar net zulke mooie locaties verwachten als vorig jaar.

Moltalk

Direct na elke aflevering is er op NPO 3 Moltalk, gepresenteerd door Marlijn Weerdenburg en Rop Verheijen. Samen met oud-kandidaten, praten zij na over de mogelijke Mol van dit jaar.

Nieuw dit jaar is de online serie ‘Niet de Mol’, gepresenteerd door Splinter Chabot. Elke zaterdagavond praat hij als eerste met de afgevallen kandidaat. Wat gebeurde er na het zien van het rode scherm? En hoe gaat het met de afvaller? Ook neemt splinter het stokje over van Annemieke Schollaardt, in de vernieuwde Wie is de Mol? Podcast.

Mol_2022_Splinter

 Wie is de Mol? app

Ook dit seizoen kun je weer meespelen in de app, waar je poules kunt aanmaken om zo samen de Mol te ontmaskeren. De voorgaande jaren was er al een Klup-poule en er komt deze keer vast en zeker ook weer een. Leuk ook om samen naar Wie is de Mol? te kijken. Zet vooral een activiteit in de Klup-app en nodig andere kluppers uit!

Naar de Klup-app