Er staan tal van activiteiten in de Klup-app! Jullie zijn flink bezig met organiseren, denk hierbij aan wandelingen en stedentripjes. Jammer is alleen dat het weer wat slechter is en dat activiteiten binnen een betere optie zijn. In deze blog vind je dan ook activiteiten die je kunt doen als het weer wat slechter is en je geen zin hebt om natgeregend te worden.

Zelf chocolademelk maken

Een pak chocolademelk en slagroom kopen in de supermarkt is al leuk en lekker. Maar wat dacht je van zelf chocolademelk maken?

Voor 4 kopjes chocolademelk:

 • 40 gram pure chocolade (70% of meer)
 • 30 ml verse slagroom
 • 10 gram ongezouten roomboter
 • 600 ml volle melk
 • Een aantal druppels vanille-extract
 • Slagroom ter garnering (dit kun je ook zelf maken!)
 • Mokken
 • Ijsblokjeshouder

Recept: 

 1. Breek de chocolade in stukjes en doe in een kom
 2. Breng de slagroom in een pan tegen de kook aan en voeg de boter toe
 3. Schenk de warme slagroom over de chocolade in de kom
 4. Roet het door elkaar tot de chocolade gesmolten is en er een egaal mengsel is
 5. Vul 4 gaatjes van de ijsblokjeshouder met het chocolademengsel
 6. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast
 7. Haal de blokjes uit de koelkast en zet een paar seconde in heet water zodat de blokjes loskomen
 8. Steek in elk blokje een prikkertje
 9. Verwarm de melk in een pannetje tegen de kook aan en verdeel over de mokken
 10. Zet in elke mok een chocoladeblokje en laat al roerend oplossen in de melk
Slecht weer

Bak iets lekkers

Er zijn genoeg receptjes op internet te vinden om iets te bakken. Denk hierbij aan een cake, taart of bijvoorbeeld koekjes. Probeer bijvoorbeeld eens kaneelkoekjes te bakken. Een echte wintersmaak! Of een appel-notencake, ook al een goede combinatie. Dat smaakt vast goed bij een kopje thee of koffie. Niet alleen wat bakken is leuk, recepten uitproberen an sich is top! Via onderstaande link kom je bij recepten uit die leuk zijn om te proberen.

Klik hier voor de recepten

Ga een stukje schaatsen deze winter

Er ligt op dit moment geen natuurijs, maar op veel plekken in het land zijn al schaatsbanen te vinden! Bind die ijzers eens lekker onder en ga het ijs op. Vind je het een beetje spannen om het ijs op te gaan? Kluppers aanmoedigen vanaf de zijkant met een warme versnapering kan natuurlijk ook!

Ga naar een museum

In Nederlad zijn veel musea te vinden. Zo heb je het natuurlijk het Rijksmusem, het Van Goghmuseum of het Anne Frank Huis. Ook heb je een aantal gratis musea. Ken je bijvoorbeeld het ‘Bierreclame museum’ in Breda? Of Beeldengallerij Het Depot in Wageningen? Ook zeker de moeite waard om een keer een kijkje te nemen.

Organiseer een potluck

Een potluck, wat is dat nou weer? Een potluck is een gezamenlijke maaltijd waar iedereen die komt wat eten meebrengt dat ze zelf gemaakt hebben. Zo proef je eens wat anders dan wat je normaal zelf maakt in de keuken. Erg leuk om te doen, en zo doe je misschien nog inspiratie op voor gerechten die je vervolgens zelf kunt maken.

slecht weer

Organiseer een spelletjesmiddag

Dat kluppers fanatiek zijn is al om bekend! Pak je favoriete spel uit de kast en nodig wat kluppers uit om samen te spelen. Maak er bijvoorbeeld een heus spelletjestoernooi van. Zo komt er zeker voor iedereen wel wat aan de beurt wat leuk is.

Kijk samen een film

Er zijn tal van streamingsdiensten die helemaal vol staan met films. Van actiefilms, tot romcoms en van horror tot comedie, van alle genres is er wel wat te vinden. Lekker onder een dekentje op de bank met een stukje van je eigen gebakken cake erbij en een zelfgemaakte chocomel, dat klinkt nu al goed!

Organiseer jij binnenkort een activiteit tijdens slecht weer?

Heb je inspiratie opgedaan ook met minder weer een activiteit te organiseren? Zet deze dan zeker in de Klup-app. Alle kluppers staan namelijk te trappelen om deel te nemen en niet met het slechte weer binnen te gaan zitten.

Neem deel aan een activiteit