Voor het eerst mee wandelen, dineren of sloepvaren met wildvreemde mensen – hoe leuk of spannend is dat? De een kijkt eerst de kat uit de boom, de ander stapt met knikkende knieën meteen over de drempel. Klupper Jolanda vertelde al eerder hoe haar eerste keer was. Nu is het woord aan klupper Walter. 👇

Walter (55 jaar, woont in Almere):

“Ik was eigenlijk op zoek naar een dating-site, toen ik de website van Klup tegenkwam. Die zag er leuk uit, dus ik maakte een profiel aan. De volgende dag al kreeg ik een uitnodiging van iemand om met een groepje mee uit eten te gaan. Ik schrok ervan. Ik heb tien jaar geleden een burn-out gehad en soms nog last van faalangst en paniekaanvallen. Dus ik stapte zeker toen nog niet zo makkelijk op nieuwe mensen en situaties af.

Die soort van leuke spanning, daar bleek ik niet alleen in te staan”

Walter ging naar zijn eerste activiteit

Toch besloot ik spontaan om mee te gaan. Samen eten leek me heel leuk, maar ook spannend. Met knikkende knieën liep ik de bewuste avond het restaurant binnen. Gelukkig was het vlak bij mijn werk, dus enigszins bekend terrein voor mij. Degene die de avond organiseerde, ving alle gasten op. Dat was alvast prettig. Ik koos bewust een tafel waar nog drie gloednieuwe kluppers aan zaten, die net zo gespannen en nieuwsgierig waren als ik. Die soort van leuke spanning, daar bleek ik bepaald niet alleen in te staan! Het voelde als een geruststelling. Het werd een heel gezellige avond.

 

Activiteit nummer 2, 3 en…

Sindsdien heb ik de smaak te pakken. Afgelopen drie jaar heb ik al meer dan driehonderd leuke dingen gedaan. Etentjes en talloze andere activiteiten door het hele land. Ik bewonder mural art in diverse steden, ik wandel en fiets door de natuur, ik ga naar concerten van coverbands. Doordeweeks werk ik en het weekend is voor Klup. 

 

Organisator Walter

Inmiddels organiseer ik zelf ook veel. Ik zag verbeterpunten en het ging me steeds beter af. Mijn uitjes zitten meestal snel vol. Als organisator voel ik mij geliefd bij de mensen. Het gevoel van: ik doe er weer toe. Ik pamper de deelnemers met mijn aandacht én ze krijgen van mij altijd cake met slagroom. Dat hoort bij mij. Die cake bak ik met een knoop in mijn buik, dat wel. Van tevoren vind ik het nog steeds best spannend. Zo zit ik nu eenmaal in elkaar. Maar ik weet uit ervaring dat het goedkomt. Zodra ik andere kluppers zie en spreek, zet ik de knop om en ga ervoor. Om na afloop opgelucht te constateren dat het me weer is gelukt om er met een stel mensen een mooie dag of een paar leuke uurtjes van te maken. Een heerlijk gevoel, tot op de dag van vandaag!

Blog_Walter

De organisator van het eerste etentje is nu mijn beste maatje. Bij 40 procent van mijn activiteiten is hij erbij. Op mijn beurt nodig ik nieuwe kluppers uit om mee te gaan. Als ik starters ontmoet bij een activiteit, maak ik ze wegwijs in de app. Ik wijs hen er bijvoorbeeld op dat ze na afloop hun foto’s kunnen delen als ‘Moment’ in de app, om met elkaar nog even na te genieten. Of ik leg uit dat ze meer activiteiten zien als ze hun zoekfunctie uitbreiden. Wanneer je eenmaal doorhebt hoe het werkt, heb je met Klup het hele land in je hand.”

Blog_Walter

Klupper Walter

Ben je benieuwd geworden naar Walter? Neem dan zeker even een kijkje op zijn profiel! Ontdek welke activiteiten hij nog op de planning heeft staan en meer.

Naar de Klup app