Voor het eerst mee wandelen, dineren of sloepvaren met wildvreemde mensen – hoe leuk of spannend is dat? De een kijkt eerst de kat uit de boom, de ander stapt met knikkende knieën meteen over de drempel. Klupper Ineke vertelde al eerder in een video hoe haar eerste keer was. Nu is het woord aan klupper Jolanda. 👇

Jolanda (62 jaar, woont in Beverwijk):

“Mensen die pas kort bij Klup zijn, zeggen wel eens tegen mij: ‘Voor jou is het makkelijk. Jij bent er al zo lang bij, jij kent iedereen.’ Inderdaad ken ik inmiddels heel veel kluppers en lijkt het of het mij allemaal zo makkelijk afgaat. Maar ook voor mij is dat niet vanzelf gegaan.

Na mijn scheiding werd ik in februari 2018 lid van Klup, om weer wat meer te ondernemen. Met mijn ex-partner deed ik alles samen of met gezamenlijke vrienden. Toen dat wegviel, moest ik opnieuw mijn weg vinden. Als je jong bent, gaan die dingen gewoon vanzelf. Je bent samen met klasgenoten, met je vrienden bij de sportclub en je gaat op stap met elkaar. Maar op onze leeftijd, boven de vijftig/zestig, zijn de meeste mensen gesetteld en zitten gezellig thuis. Waar moet je dan heen als je alleen komt te staan? Waar vind je mensen om leuke dingen mee te doen? Ik had echt geen idee.

Erop af, steeds met andere mensen praten, werkt in mijn optiek het beste”

Jolanda downloadde de Klup-app

Dus ik nam die app. Eerst keek ik een tijdje de kat uit de boom. De drempel om mee te doen, voelde best hoog. Ik kende nog niemand binnen Klup en zomaar bij onbekenden inhaken vond ik wel een ding. Na een poosje durfde ik dan toch de stap te zetten. Het was mooi weer, ik had zin om eropuit te gaan. Ik dacht: ik doe het gewoon. Ik koos een boottocht als eerste activiteit. Kleinschalig; we waren met zes of acht deelnemers. En het was me toch leuk! Zat ik daar op een sloep van Zaandam naar Amsterdam met wildvreemde mensen over van alles en nog wat te praten. Met twee dames had ik echt een klik, wij hebben nog steeds contact.

Vervolgens ben ik naar de dansfeestjes gegaan, eerst nog wat bleu van ‘hoe zal het zijn, wat moet ik aantrekken?’ Al gauw voelde ik mij weer zeventien toen bleek dat ik nog steeds heerlijk kon swingen op Abba en Tavares! Omdat op die dansfeestjes niet veel gelegenheid was om met elkaar te praten, ging ik ook veel naar etentjes, borrels en wandelingen om zoveel mogelijk kluppers te leren kennen. Erop af, steeds met andere mensen praten, werkt in mijn optiek het beste. Oprechte interesse tonen, ook juist in de mensen die je nog niet kent. Voor mij is dat ook het ultieme Klup gevoel. Op die manier heb ik mijn Klup-netwerk enorm kunnen uitbreiden. Iets waar ik tot op de dag van vandaag reuze gelukkig mee ben.

Blog_Jolanda

Tijdens activiteiten let ik op of er nieuwe mensen bij zijn. Met hen maak ik een praatje en probeer ze erbij te betrekken. Want we weten allemaal hoe moeilijk het begin is. Hoe ongelukkig je je voelt als nieuwkomer in een groep met mensen die elkaar al kennen.

Voor mij is Klup een enorme toevoeging in mijn leven. Ik moet het nu zelfs een beetje doseren, wil ik mijn familie en vriendinnen ook nog zien. Tegen nieuwe kluppers die nog aarzelen, zou ik willen zeggen: Ga zo snel mogelijk aan iets deelnemen. Want elke dag dat je wacht, is gewoon zonde!”

Blog_Jolanda

Klupper Jolanda

Ben je benieuwd geworden naar Jolanda? Neem dan zeker even een kijkje op haar profiel! Ontdek welke activiteiten ze nog op de planning heeft staan en meer. 

Naar de Klup app