Voor het eerst mee wandelen, dineren of sloepvaren met wildvreemde mensen – hoe leuk of spannend is dat? De een kijkt eerst de kat uit de boom, de ander stapt met knikkende knieën meteen over de drempel. Klupper Walter vertelde al eerder hoe zijn eerste keer was. Nu is het woord aan klupper Judith. 👇

Judith (51 jaar, woont in Arnhem):

“Toen ik een half jaar geleden bij Klup kwam, was ik behoorlijk date-moe en mede door corona en het thuiswerken voelde ik me best eenzaam. Ik wilde leuke dingen doen en mensen ontmoeten met dezelfde interesses. Zonder bijbedoeling. Daarom sprak de Klup-app mij aan. Mijn eerste activiteit was een 1-op-1 wandeling met een vrouw uit mijn regio. Zij nodigde mij uit, er was een leuke klik, we hadden best veel met elkaar gemeen. Begin juli sloot ik aan bij een groepswandeling in Velp en begon voor mij het echte kluppen.

 

Ik kwam op plekken waarvan ik het bestaan niet kende”

Judith werd verrast!

Doordat ik veel wandel en fiets, ken ik de omgeving van Arnhem vrij goed. Het leuke was dat ik toch werd verrast. We kwamen op plekken waarvan ik het bestaan niet kende. Zoals ‘De Tuin van Sjef’: een prachtige, rijk beplante tuin, aangelegd door de overleden kunstenaar Sjef van der Molen, die veel verstand had van plant- en diersoorten. Er was een tentoonstelling van tekeningen die hij had gemaakt. Ik vond het een bijzondere ontdekking. De groep waarmee ik wandelde, was ook leuk. Iedereen liep afwisselend met die en dan weer met die te praten. Heel ongedwongen. Aan het eind van de middag had ik nagenoeg iedereen gesproken.

Een ongedwongen sfeer

Zelf maak ik vrij makkelijk contact en stap makkelijk ergens op af. Ik zie wel hoe het loopt. Bij Klup zitten allemaal mensen die net als ik het leuk vinden om activiteiten te ondernemen samen met anderen. Het is leuk om via Klup op een ongedwongen manier gelijkgestemden te ontmoeten. Meestal maak ik na afloop van een activiteit een connectie in de app met de mensen die ik heb ontmoet. Maar het gaat mij vooral om de activiteiten. 

Organisator Judith

Soms organiseer ik zelf wat. Afgelopen week kocht ik een kaartje voor een concert van een Afrikaanse zanger en ik was benieuwd of er iemand mee wilde. Ik zette het in de app en ja hoor, twee kluppers hebben zich al aangemeld. Eén iemand die ik al ken en één iemand die ik nog niet ken. We zien elkaar bij de entree. Heel leuk hoe dit werkt. Met vriendinnen afspreken lukt niet altijd. Bij Klup zijn er altijd wel een paar mensen die jouw idee ook leuk vinden en die graag met je meegaan.

Een spannende eerste keer

Mijn nieuwe vriend is mee geweest met een Klup-wandeling ‘wild spotten met de boswachter’. Van tevoren had hij er weinig zin in. Hij vond het spannend om mee te gaan met deze groep en wilde liever met mij alleen zijn. Maar ik had me al aangemeld en wilde graag gaan. Ik kende mijn vriend nog niet zo lang en was wel benieuwd hoe hij zich in een groep zou manifesteren. Hij ging mee en ja hoor, hij was de eerste die een everzwijn zag! Het verbaasde mij niet, want als beveiliger heeft hij een heel scherp oog. Uiteindelijk vond hij het verrassend leuk om mee te gaan.”

Klupper Judith

Ben je benieuwd geworden naar Judith? Neem dan zeker even een kijkje op haar profiel! Ontdek welke activiteiten ze nog op de planning heeft staan en meer.

Blog Judith