We laten de moed niet zakken, want juist nu kan iedereen wel een bak gezelligheid en leuke activiteiten gebruiken. Niet meer alleen, maar samen leuke dingen doen is waar we voor staan en precies wat we blijven doen. In de Klup-app vind je nog genoeg activiteiten in de buurt om te ondernemen, zodat we deze donkere decembermaand gezamenlijk gezellig doorkomen. Juist nu is het belangrijk om er voor elkaar te zijn!

 

Bij Klup kijken we: wat kan er allemaal wel?

Allereerst willen we jullie echt op het hart drukken dat er nog heel veel wél kan, misschien niet meer een dansfeestje met 300 man. Maar buitenactiviteiten, kleine groepjes of online kan er nog hartstikke veel. Wel is het belangrijk dat we de dit veilig doen. In deze blog delen we wat leuke inspiratie om te blijven kluppen op een veilige manier die niks afdoet aan de gezelligheid.

Buiten activiteiten

Wandeling

Een wandeling is altijd goed voor lichaam en geest. Een leuke twist is een culinaire take-away wandeling. Je leert een stad kennen door langs verschillende horeca zaken te lopen voor een hapje.

Fietstocht en visje halen

Stippel een leuke fietsroute uit. Onderweg haal je ergens een visje, een broodje, een oliebol of gewoon een koffietje. Zo makkelijk kan het zijn.

Winterbarbecue in je tuin

Warm je op tijdens het flippen van de burgers. Dikke jas aan, warm drankje erbij en een vuurkorf met marshmallows. Gegarandeerd wintergevoel!

Citygame

Er bestaan allerlei leuke citygames die je met een groepje kunt boeken. Bijvoorbeeld het ‘Ontmasker de Mol spel’. In 2,5 uur ga je op pad met allerlei opdrachten en puzzels.

Activiteiten bij je thuis

Er zijn zoveel gezellige dingen die je thuis kunt doen. Tip: spreek met elkaar af dat er wordt gerouleerd wie er organiseert. Zo is er altijd wat te doen. 

Snert bij je thuis

Op 12 december is de Nationale Snertdag. Nodig jij een klein groepje kluppers bij je uit voor een kom snert?

Kookworkshops

Draai jij zo een indische rijsttafel in elkaar? Of maak je de lekkerste stamppotten? Andere kluppers willen dat vast wel van je leren tijdens een kookavond bij je thuis.

Bob Ross schilderen (online of offline)

Wie kent de befaamde Bos Ross nog? Je hoeft dus alleen wat schilderspulletjes te kopen en een instructievideo op youtube aan te zetten. Zo schilder je samen met kluppers allerlei mooie landschappen.

Spelletjes avond

Jullie hebben ongetwijfeld een uitpuilende spelletjeskast. Er bestaan zo ontzettend veel leuke spellen! Jullie barsten ongetwijfeld van de spelletjes thuis.

Filmavondje met popcorn

Ontzettend makkelijk en gezellig. Je nodigt wat kluppers uit voor een filmavond. Met wat popcorn en een milkshake is het helemaal af!

Online activiteiten

Zoom, skype, google meet, Teams, videobellen. We hebben er (bijna) allemaal ervaring mee op moeten doen het afgelopen jaar. Doe er je voordeel mee, want je kunt heel veel leuke creatieve dingen organiseren online.
  • Liever niet samenkomen? Je kunt ook een online escaperoom doen. Bijvoorbeeld ‘Wie is de Mol online escaperoom’.
  • Organiseer zelf een pubquiz met eigen vragen. Zo was er onlangs een klupper die een wijnquiz tijdens Sinterklaas organiseerde. Wist je dat je kant-en-klare online pubquizen kunt kopen?
  • Een kook of bak workshop online. Iedereen koopt van tevoren de juiste ingrediënten. Je komt online samen en degene met het recept vertelt de stappen.  Een soort life en cooking, maar dan interactief.