De vorige keer deelden we al tips voor de beste foto apps. Maar het is natuurlijk nog leuker om hier ook fotoalbums van te maken. Leuk om herinneringen op te halen en bij weg te dromen… Daarom geven we in deze blog tips over het maken van een fotoalbum. Zo heb jij je foto’s in kwaliteit altijd bij de hand!

 

Foto’s bewerken

Niet iedere foto is direct toonbaar voor jouw fotoalbum. Soms staan er storende elementen op of is de belichting net niet goed. Het is daarom verstandig om foto’s te bewerken, voordat je ze in jouw fotoalbum zet. Mocht je juist van het natuurlijke houden, voel je dan vrij om deze stap over te slaan!

 

Foto’s bewerken op je laptop

In de foto-app die standaard op Windows en Apple zit, kun je een aantal basishandelingen verrichten. Je kunt foto’s eenvoudig bijsnijden of draaien, rode ogen verwijderen, kleine vlekjes of andere kleine storingen wegwerken en nog veel meer. Wil je het professioneel aanpakken? Zet dan Adobe Photoshop op je computer. Als het op beeldbewerking aankomt, is Photoshop heer en meester qua mogelijkheden en kwaliteit. Maar het komt met een prijskaartje. Ben je op zoek naar een gratis programma? Dan komt GIMP het dichtst in de buurt. Het ziet er een beetje uit als een oudere versie van Photoshop.

 

Foto’s bewerken op je mobiel

In een eerdere blog deelden we al tips voor de beste foto apps om te bewerken. Adobe, VSCO, Snapseed, Groupshot en Instagram: ze komen allemaal aan bod. Lees de blog hieronder.

De beste foto apps
foto maken

Een online fotoalbum

Met een fotoalbum maak je een mooie herinnering aan een leuke activiteit of reis. Je pakt het er snel bij en het is leuk om te laten zien aan vrienden en familie. Wil je gemakkelijk een gratis én online album maken? Dan is MyAlbum perfect! Je bepaalt zelf wie deze foto’s te zien krijgen, maak handig te delen via een link. Leuk om achteraf te delen in een activiteit en/of moment in de Klup app.

Fotoalbums maken

Een tastbaar fotoboek maken is nóg leuker. Het is leuk om erbij te pakken als bijvoorbeeld vrienden of familie op bezoek zijn en mee te laten genieten van mooie herinneringen. Het maken van een fotoalbum kost zeker wel wat avondjes werk. Naast het nadenken over welke foto’s je wil gebruiken, moet je ook stilstaan bij het formaat van de foto’s, de volgorde en welke tekst je eventueel toe wil toevoegen.

Soorten fotoalbums

Persoonlijk fotoalbum

Om een heel persoonlijk fotoalbum te maken, kun je zelf een leeg fotoalbum kopen bij de Hema, Action, Bruna of hobbywinkel. Zelf plakken, handmatig positioneren en leuke teksten bij schrijven. Ben je helemaal creatief? Maak dan een zogenoemde scrapbook. Wees creatief met verschillende soorten papier, stickers of glitters. Je kunt het zo gek niet bedenken!

 

Fotoalbum online ontwerpen

Wil jij liever een strak en net fotoboek maken? Doe dit dan online. Jouw fotoalbum ziet er op deze manier wat professioneler uit. Er zijn verschillende websites en tools waar je een fotoalbum kunt maken. Albelli en Cewe zijn populair en leveren hoge kwaliteit. Bij de Hema en Kruidvat is het wat goedkoper. Afhankelijk van formaat en papierkwaliteit kun je het zo duur maken als jij wil.

fotoalbum

Tips fotoalbum maken

Tip 1: Kies zorgvuldig het formaat

Het begint bij het kiezen van het formaat van je fotoboek. Een groot, liggend formaat of klein en vierkant. Het kan allemaal! Bij een groot formaat heb je veel ruimte voor je foto’s en eventueel tekst. Kies daarna voor het formaat van de foto’s. Wissel dit ook af. Een hele mooie foto kun je als enige positioneren op een pagina. Wil je de sfeer van een activiteit weergeven? Dan is het leuk om een aantal foto’s op dezelfde pagina neer te zetten.

 

Tip 2: Voeg een kaart toe

Het toevoegen van een kaart is een goede manier om te laten zien waar je bent geweest. Je kunt zelfs verschillende plaatsen markeren als je bijvoorbeeld op vakantie bent geweest

 

Tip 3: Vertel een verhaal

Als je je foto’s in chronologische volgorde afdrukt, vertel je een verhaal. Benadruk het begin, midden en het eind.

 

Tip 4: Selecteer op kleur

Het vergt wat tijd maar oogt wel professioneel. Probeer op elke pagina rekening te. Houden met het kleurenpalet. Een paar zwart-witfoto’s bij elkaar zien er mooi uit op een pagina. En ook getint roze foto’s van zonsondergangen vallen mooi samen. Speel er een beetje mee en maak passende combinaties.

Fotoalbum maken

Zet ‘m op! Nu kun jij jouw eigen fotoalbum maken. Waarover maak je een fotoalbum? Een leuke activiteit, een speciale vakantie of van een bijzonder jaar? Wij zijn benieuwd. En heb jij ‘m af? Dan is het fotoalbum klaar om aan anderen te laten zien! Stuur jouw digitale fotoalbum naar jouw familie en vrienden via WhatsApp, deel ze op Facebook en Instagram én plaats ze natuurlijk in de Klup-app. Elke dag worden er leuke momenten gedeeld. Benieuwd naar de momenten? Neem een kijkje in de Klup app door op onderstaande knop te klikken.

Naar de Klup-app