Tegenwoordig is het voor iedereen steeds gemakkelijker geworden om mooie foto’s te maken. Wie geen dure camera wil kopen, pakt zijn smartphone erbij en schiet zo de leukste plaatjes! Maar welke apps zijn het meest geschikt? Klup zet voor jou de beste foto apps op een rij!

 

Foto’s maken met je smartphone

De fotokwaliteit van op je telefoon is steeds beter en een smartphone is voor velen dé camera die je altijd bij je hebt. De kwaliteit kan uiteraard niet tippen aan een professionele camera, maar voor het gemak is het erg fijn om je telefoon altijd bij de hand te hebben. Hier wat extra tips voor de beste foto met de smartphone:

 

Maak je lens schoon

Er zit altijd wel wat stof op nadat je hem uit je broekzak hebt gehaald! Wel zo fijn om geen vlek op je foto te zien.

 

Zoom niet in

De meeste telefoons hebben digitale zoom, maar daarmee kun je beter niet inzoomen. Hierdoor wordt de foto korrelig. Ga zelf dichter naar het onderwerp toe in plaats van in te zoomen.

 

Zorg voor goede belichting

Maak gebruik van zonnige, lichte dagen. Sta je binnen? Zorg er dan voor dat het licht in je rug staat. In het donker is het erg moeilijk om mooie foto’s te maken met een mobiele telefoon.

 

Stabiliseer je camera

Het is erg lastig om niet te trillen tijdens het maken van een foto. Extra tips: houd het toestel met beide handen vast, druk je ellebogen tegen je lichaam en maak de foto terwijl je je adem inhoudt. Leunen op een tafel kan natuurlijk ook!

foto maken

Foto’s bewerken met je iPhone of Android

Soms kunnen bovenstaande tips al wonderen doen, maar wil je je foto echt naar een hoger niveau tillen? Dan kan het helpen om een kleine aanpassing aan de belichting, helderheid of het contrast te doen. Misschien wil je zelfs een nieuw filtertje? Er zijn verschillende apps die je daarmee kunnen helpen. Lastig alleen, want in de App Store en de Google Play store zijn er zo veel apps te vinden! Je ziet door de bomen het bos niet meer… Hieronder volgen de beste apps om je foto mee te bewerken. Hoef jij dat zoekwerk niet meer te doen! 😉

Adobe Photoshop Express of Adobe Lightroom

Eenvoudig foto’s bewerken, retoucheren of combineren tot mooie collages. Dat doe je met Adobe Photoshop Express. Speciaal ontworpen voor het retoucheren van het gezicht en selfies. Adobe Lightroom is een iets krachtigere foto-editor waarmee je verbluffende foto’s kunt maken. Met eenvoudige voorinstellingen en selectieve bewerkingen zijn jouw foto’s perfect voor een mooie Instagram-pagina. Geschikt voor de professional én leek!

VSCO

Met VSCO (uitgesproken als visco) kun je je geselecteerde foto’s verzamelen in een bibliotheek. In de app doe je handmatig basisaanpassingen, zoals belichting en contrast, maar er zijn ook erg mooie filters beschikbaar. Werk je ook met video, dan is het in VSCO ook mogelijk om de kleuren hiervan te bewerken. Het is echter geen volledige video-editor, maar dat is niet zo erg.

Snapseed

Een ideale foto bewerkingsapp om jouw foto’s te optimaliseren. Het biedt nieuwe belichtings- en kleurtechnieken en leuke extra effecten. De app is eenvoudig te gebruiken en staat bij veel mensen op hun smartphone.

Groupshot

Wil je een foto maken waar je met meerdere mensen állemaal goed op staat? Deze app is ideaal! Meestal kijkt er altijd wel iemand ergens anders heen of heeft een ander net zijn ogen gesloten. Het principe van Group Shot is dat er in elke sessie meerdere groepsfoto’s worden gemaakt. Vervolgens selecteer jij de beste delen uit alle verschillende foto’s en worden ze samengevoegd tot één mooie foto. Het enige nadeel: alleen te downloaden op iPhone en kost €0,99.

Instagram

Instagram mag natuurlijk niet in dit lijstje ontbreken. De app biedt een redelijke collectie filters en randjes om op je foto’s los te laten. En daarna kun je ze gemakkelijk en gelijk delen! Deel jij ook de foto’s van leuke Klup-activiteiten? Bekijk de mooiste foto’s van Klup avonturen via de Klup Instagrampagina. Klik op de knop hieronder en volg ons!

Klup op Instagram

 

foto apps

Foto’s delen

Heb jij je foto’s bewerkt? Dan zijn ze klaar om gedeeld te worden! Stuur ze naar jouw familie en vrienden via WhatsApp, deel ze op Facebook en Instagram én plaats ze natuurlijk in de Klup-app. Elke dag worden er leuke momenten gedeeld. Benieuwd naar de momenten? Neem een kijkje in de Klup app door op onderstaande knop te klikken.

Naar de Klup-app