Dick schrijft twee-wekelijks een column over het reilen en zeilen op Klup. Over vriendschap, bijzondere activiteiten of andere actuele (Klup)zaken. Dick houdt best van een beetje aandacht dus zo schrijft hij ook. Hij hoort graag wat je van zijn blog, die om de week op zaterdag verschijnt, vindt. Reageer in de Klup app onder zijn blog. Ook kritische noten hoort Dick graag! Deze week lees je onder andere over eekhoorns ..

Laat ik het nog maar even over mijzelf hebben. Daarvan weet ik het meest en dan hebben we het tenminste niet over een ander. Ik woon midden in het centrum van een onbeduidend kleine plaats op de Veluwe. Niet aan de bosrand, niet bij de grote stille heide, niet in het buitengebied, maar boven winkels en horeca. Handig voor de boodschappen en een biertje uit de tap. Lang niet altijd rustig vanzelfsprekend, vandaar dat we vooral georiënteerd zijn op de achterkant. Een lekker royaal terras-met-openhaard en daarachter een groen sedumdak.  Klupbaas Jaap heeft daar al eens foto’s gemaakt van mijn bijenkasten. Die bijtjes deden het dit seizoen niet zo goed helaas, dus houd ik de honing lekker voor mezelf.

Wat ik wel behoorlijk lollig vind, is dat er bijna dagelijks één of meer eekhoorns op bezoek komen. Zeker een stuk of drie verschillende. Eén met een grote, zwarte pluimstaart en de andere wat kleiner en roodbruin. In de winter, als het blad valt, zie je ze beter dan in de zomer. Misschien is het ze dan te druk in het dorp. Nu plunderen ze de pinda’s, eten de helft op en verstoppen de andere helft op plekken waar ze die nooit meer terugvinden volgens mij. Ik blijf ze trouw voeren, want van achter de geraniums is het een prachtig schouwspel. Dan heb ik het niet eens over de talloze koolmezen, de paar roodborstjes, de Tortels en de duiven, de specht en de Vlaamse Gaaien, de eksters en kraaiachtigen. Het voordeel van wonen in het centrum is ook, dat de winkel voor dierenvoer vlakbij is…