Dick schrijft twee-wekelijks een column over het reilen en zeilen op Klup. Over vriendschap, bijzondere activiteiten of andere actuele (Klup)zaken. Dick houdt best van een beetje aandacht dus zo schrijft hij ook. Hij hoort graag wat je van zijn blog, die om de week op zaterdag verschijnt, vindt. Reageer in de Klup app onder zijn blog. Ook kritische noten hoort Dick graag!

Op bovenstaande foto zit ik overduidelijk nog in de kast. Binnenkort “vieren” wij de Internationale Coming Out Day en kortgeleden werd ik er nog eens aan herinnerd dat dit lang niet overbodig is. Ik raakte aan de praat met een collega imker die mij toevertrouwde dat zijn vijfentwintig jarige zoon drie weken daarvoor thuis verteld had op mannen te vallen. De vader haastte zich te melden dat híj zelf daar geen problemen mee had, maar zijn vrouw des te meer.

Schaamte en (geloofs)overtuiging zaten haar behoorlijk in de weg. Maar de grote boosdoener was oma van moeders kant, die de Bijbelbelt nog altijd strak om haar middel draagt. Met mijn zoon en broer in mijn achterhoofd probeerde ik hem ervan te overtuigen dat hij dan in ieder geval er moest zijn voor zijn zoon. En eigenlijk dubbel, om vrouw en oma te compenseren. Ik raadde hem aan om zoveel mogelijk gezellige dingen te doen samen en vooral te laten zien dat hij trots op hem is. Hij beloofde me dat. Op mijn suggestie een regenboogvlag mee te nemen naar huis en een foto te maken onder de wapperende veelkleur ging hij niet in. Dat was nog te vroeg. Volgend jaar misschien, dan is er weer zo’n dag. Hang die vlag uit Kluppers!