Wandelen is goed voor onze gezondheid, je verbrand er calorieën mee en als je het samen doet is het ook nog eens goed voor je mentale gesteldheid. Ben je op zoek naar bijzondere stadswandelingen om samen met andere kluppers te lopen? Dan ben je hier aan het jusite adres! Lees snel deze blog en maak een activiteit aan in de Klup-app. Voor je het weet wandel je door historisch Zwolle of Maastricht. Veel plezier! 

Stadswandeling Zwolle

Historische misdaad (6 kilometer)

De eerste stadswandeling: Zwolle. Deelnemers maken tijdens een speciale stadswandeling kennis met de schimmige onderkant van de Zwolse samenleving door de eeuwen heen. Deze route komt onder andere langs de Admiraal, de Sassenpoort en het Spinhuis. In twee uur tijd passeert u beruchte straten, gevangenissen en andere plekken waar de misdaad hoogtij vierde. Leer hier hoe misdadigers er in vroegere eeuwen (gruwelijk) gestrawerden en ook wat voor wapens er werden gebruikt.

Meer over de stadswandeling

Stadswandeling Haarlem

Hofjeswandeling (6 kilometer)

En er zijn meer stadswandelingen! Zo heb je deze in Haarlem. De stad wordt niet voor niets vaak gezien als het kleine maar evenzo interessante zusje van Amsterdam. Wat de stad kenmerkt zijn namelijk de vele historische hofjes, die vaak verscholen zijn in een van de bruisende straten van de Spaarnestad. Daarmee zijn de hofjes een oase van rust. De wandeling start bij het station van Haarlem en leidt je langs de rand van het centrum. Beginnend bij het Hofje van Staats en eindigend bij het Hofje van Oorschot. Met de smartphone in de hand krijg je bij ieder hofje informatie over de historie en loop je onderwijl langs andere hoogtepunten in het centrum. Let op: op zondag zijn vrijwel alle hofjes gesloten.

Meer over de stadswandeling

Stadswandeling Breda

De ambachtenwandeling (6 kilometer)

Tijdens deze wandeling maak je kennis met Bredanaars die een bijzonder ambacht uitvoeren. De toer start bij het veertiendeeeuwse Kasteel van Breda en brengt je langs alle hoogtepunten van de stad. Onderweg ontmoet je creatieve inwoners die je kennis laten maken met het goede leven en hun bijzondere beroep. Drink een biertje bij Brouwerij Witte Anker, laat je verwennen de La Bohèmesebonbons of kom eens kijken bij Banketbakkerij H. van Haaren en zie hoe zij hun lekkernijen op ambachtelijke wijze maken.

Meer over de stadswandeling

Stadswandeling Maastricht

Het bourgondische leven (5 kilometer)

Er zijn weinig steden in Nederland waar je zo van de bourgondische levensstijl kunt genieten als Maastricht. De route start op de historische Sint-Servaasbrug en tijdens de rondleiding kom je langs de mooiste bezienswaardigheden en attracties, zoals Onze Lieve Vrouwewal, Jekertoren, De Ancker, Pater Vinktoren, Poort Waerachtig, en de verborgen Leeuwenmolen. Daarnaast krijg je onderweg tips om heerlijk te eten en te drinken als je voor de deur staat bij een ambachtelijke brouwerij, een goed restaurant of een typisch Limburgse delicatessenzaak.

Meer over de stadswandeling

Meer stadswandelingen?

Ben je geïnspireerd geraakt door deze vier stadswandelingen? Maak dan een activiteit aan in de Klup app! En wie weet wandel jij binnenkort in deze leuke steden, samen met andere kluppers. Wil je nog meer tips voor stadswandelingen? Lees dan snel het artikel in het Klup Magazine en ga ook met de benenwagen in Amsterdam, Staverden, Rotterdam, Zoetermeer en Utrecht.
Maak een activiteit aan