Header Samenwerken Klup

Nieuws en pers

Klup werkt graag samen met journalisten. Over Klup, en een (sociaal) actief en avontuurlijk leven na je vijftigste valt veel te vertellen. Interesse in deze bijzondere doelgroep en werk je in de media? Neem dan contact met ons op. 

 michiel@kluppen.nl

 

Michiel Oprichter Klup

1. Over Klup

Ouder worden betekent niet dat je minder vaak de deur uitgaat, dat je minder behoefte hebt aan nieuwe contacten en absoluut niet dat je een saai en voorspelbaar leven hoeft te leiden. De 50-plusser is een nog vaak vergeten groep die nog alles uit het leven wil halen en daar helpen wij een handje.

2. Missie

Klup wil een bijdrage leveren aan een actief en sociaal leven, óók na je vijftigste. Op die manier dragen we op een preventieve en positieve manier bij aan het verminderen van eenzaamheid en wordt de maatschappelijke impact van Klup erkend door het winnen van meerdere prijzen en rewards.

3. Ontstaan

Klup is ontstaan vanuit een persoonlijke ervaring van co-founder Michelle. Na het overlijden van haar moeder besloot haar vader het Noord-Brabantse platteland te verruilen voor Amsterdam om dichter bij zijn dochters te wonen. Het bleek als 50-plusser erg lastig om nieuwe contacten op te doen in een onbekende omgeving.
Niet op zoek naar een relatie maar puur een nieuw sociaal netwerk om leuke dingen mee te doen. Na enig onderzoek bleek hier geen makkelijke en eigentijdse oplossing voor te zijn. Het besluit was snel gemaakt om samen met co-founder Michiel hier zelf een online oplossing voor te ontwikkelen.

Klup in het nieuws

Deze journalisten gingen je voor! Wil je een klupper spreken? Contact ons via onderstaande knop,

Neem contact op

Community Manger Jaap meest relaxte baan ooit

Het werkende leven is drukker dan ooit. We vragen wie de meest relaxte baan van Nederland heeft. Vandaag: Jaap Houweling (65). Hij werkt bij Klup, een online platform voor 50-plussers die samen op stap willen. En vaak gaat hij zelf ook mee…

 Verder lezen

Klup co-founder Michelle Wolters winnaar VIVA400

Toen haar vader er een paar jaar geleden alleen voor kwam te staan en Michelle zag hoe moeilijk hij het daarmee had, bedacht ze Klup. Deze sociale app koppelt 50-plussers op een innovatieve en positieve manier aan elkaar, met als doel…

 Verder lezen

50-plussers vinden gezelligheid via het internet

Katy was onlangs verhuisd en kende nog niet zoveel mensen. Gerry-Ann werkte niet meer, maar haar man nog wel, waardoor ze zelf wel heel vaak alleen thuis een spelletje op haar tablet zat te spelen. Hier kwam verandering toen ze de app ‘Klup’ ging downloaden…

 Verder lezen

logo-nrc

Op latere leeftijd vrienden maken is gezond

Vrienden zijn belangrijk om gezond oud te worden. Maar meestal geldt: hoe ouder, hoe kleiner het netwerk. Hoe maak je bijvoorbeeld vrienden boven de 65?

 Verder lezen

logo-rtv-rijnmond

Erwtensoep in overvloed op Nationale Snertdag

Liefhebbers van erwtensoep kunnen dit weekend hun hart ophalen. Op 73 locaties door heel Nederland wordt zondag Nationale Snertdag gevierd. In onze regio kunnen mensen op vijf…

 Verder lezen

logo-hart-van-nederland

Ouderen ontmoeten elkaar Klup

Katy en Gerry-Ann zijn sinds een paar weken vriendinnen. De twee Rotterdamse dames leerden elkaar kennen via de nieuwe app Klup. “Ik ben niet eenzaam of zielig, maar deze app is een…

 Verder lezen

Hack de geraniums

met T-Mobile Nederland

“Een bijzondere dag in een Amsterdamse wijnmakerij waar we alles leren over Internet of Things, erg leuk om mee te maken!”

Kerst Sing-a-Long

met Nationale-Nederlanden

Het ultieme kerstgevoel tijdens de virtuele sing-a-long onder leiding van Karin Bloemen en Cor Bakker. Een hartverwarmende samenzang van duizenden kluppers.

logo-nn-rond

Gezonde Hersenen

met Hersenstichting

Vitaliteit en gezonde hersenen zijn cruciaal. Samen met de Hersenstichting brachten wij onze community op de been voor een gezond ‘Ommetje’.

logo-hersenstichting