De activiteiten in de Klup-app vliegen je om de oren. Jullie zijn flink bezig met het organiseren! Naast de etentjes, dansfeesten of vakanties zijn er ook tal van activiteiten die (bijna helemaal) gratis zijn. Denk deze winter aan het bezoeken van het strand of het organiseren van een spelletjesmiddag. Hieronder vind je 10 (gratis) activiteiten die leuk zijn om te organiseren.

Zelf chocolademelk maken

Een pak chocolademelk en slagroom kopen in de supermarkt is al leuk en lekker. Maar wat dacht je van zelf chocolademelk maken?

Voor 4 kopjes chocolademelk:

 • 40 gram pure chocolade (70% of meer)
 • 30 ml verse slagroom
 • 10 gram ongezouten roomboter
 • 600 ml volle melk
 • Een aantal druppels vanille-extract
 • Slagroom ter garnering (dit kun je ook zelf maken!)
 • Mokken
 • Ijsblokjeshouder

Recept: 

 1. Breek de chocolade in stukjes en doe in een kom
 2. Breng de slagroom in een pan tegen de kook aan en voeg de boter toe
 3. Schenk de warme slagroom over de chocolade in de kom
 4. Roet het door elkaar tot de chocolade gesmolten is en er een egaal mengsel is
 5. Vul 4 gaatjes van de ijsblokjeshouder met het chocolademengsel
 6. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast
 7. Haal de blokjes uit de koelkast en zet een paar seconde in heet water zodat de blokjes loskomen
 8. Steek in elk blokje een prikkertje
 9. Verwarm de melk in een pannetje tegen de kook aan en verdeel over de mokken
 10. Zet in elke mok een chocoladeblokje en laat al roerend oplossen in de melk

Organiseer een barbecue in de winter

Niet alleen in de zomer kun je een barbecue organiseren, maar zeker ook in de winter! Zorg ervoor dat je warme kleren aantrekt want het kan nog wel eens koud zijn buiten. Verder werkt het precies hetzelfde als een barbecue in de zomer, behalve dat het misschien fijner is om het eten van de barbecue binnen op te eten. Aan het einde met z’n alle om de barbecue heen om marshmallows te roosteren is een goede afsluiting.

gratis winter activiteiten

Bak iets lekkers

Er zijn genoeg receptjes op internet te vinden om iets te bakken. Denk hierbij aan een cake, taart of bijvoorbeeld koekjes. Probeer bijvoorbeeld eens kaneelkoekjes te bakken. Een echte wintersmaak! Of een appel-notencake, ook al een goede combinatie. Dat smaakt vast goed bij een kopje thee of koffie.

Bezoek een kinderboerderij

De kinderboerderij, je zou denken dit is alleen voor kinderen, maar dat is zeker niet het geval. Ook volwassenen kunnen genieten van de rustgevende sfeer en de loslopende dieren op de kinderboerderij. Zeker een fijne plek om aan de drukte te onstnappen.

Ga een stukje schaatsen deze winter

Ondanks dat het winter is ligt er op dit moment geen natuurijs, maar op veel plekken in het land zijn schaatsbanen te vinden. Bind die ijzers eens lekker onder en ga het ijs op. Vind je het een beetje spannend om het ijs op te gaan? Je kunt ook de andere kluppers aanmoedigen langs de zijkant met een warme versnapering!

gratis winter activiteiten

Organiseer een spelletjesmiddag

Dat kluppers fanatiek zijn is al om bekend! Pak je favoriete spel uit de kast en nodig wat kluppers uit om samen te spelen. Maak er bijvoorbeeld een heus spelletjestoernooi van. Zo komt er zeker voor iedereen wel wat aan de beurt wat leuk is.

Kijk samen een film

Er zijn tal van streamingsdiensten die helemaal vol staan met films. Van actiefilms, tot romcoms en van horror tot comedie, van alle genres is er wel wat te vinden. Lekker onder een dekentje op de bank met een stukje van je eigen gebakken cake erbij en een zelfgemaakte chocomel, dat klinkt nu al goed!

Bezoek het strand

Dit klinkt misschien een beetje koud, en is ook zeker niet aan te raden als het regent. Maar als het zonnetje schijnt is het heerlijk om even uit te waaien op het strand. Er zijn altijd een aantal strandtentjes open waar je vervolgens op kunt warmen.

Ga naar een (gratis) museum

In Nederlad zijn veel musea te vinden. Zo heb je het natuurlijk het Rijksmusem, het Van Goghmuseum of het Anne Frank Huis. Ook heb je een aantal gratis musea. Ken je bijvoorbeeld het ‘Bierreclame museum’ in Breda? Of Beeldengallerij Het Depot in Wageningen? Ook zeker de moeite waard om een keer een kijkje te nemen.

Organiseer een potluck

Een potluck, wat is dat nou weer? Een potluck is een gezamenlijke maaltijd waar iedereen die komt wat eten meebrengt dat ze zelf gemaakt hebben. Zo proef je eens wat anders dan wat je normaal zelf maakt in de keuken. Erg leuk om te doen, en zo doe je misschien nog inspiratie op voor gerechten die je vervolgens zelf kunt maken.

Organiseer jij binnenkort een activiteit?

Heb je inspiratie opgedaan om deze winter een activiteit te organiseren? Ga dan naar de Klup-app en maak een activiteit aan. Veel Klup-plezier gewenst!

Neem deel aan een activiteit