Heb jij naast al je Klup-activiteiten tijd over om te lezen? Klup selecteerde drie nieuwe boeken, die we mogen verloten!

Goed, naar omstandigheden

Ze zou zomaar een klupper kunnen zijn: vijftiger Cindy Hoetmer. Ze beschrijft haar vrijgezellenleven in Amsterdam tijdens de pandemie. Er gebeurt niet bijster veel en juist dat brengt ze op haar eigen droogkomische manier onder woorden. Over ongemakkelijke Zoom-borrels, een afspraakje met een man, koffie op straat en een adoptiehond uit Griekenland.

Atlas van vuurtorens aan het einde van de wereld

Een boek om bij weg te dromen maakte de Spanjaard José Luis González Macías. Zijn fascinatie voor reizen, kaarten en atlassen leefde hij uit in deze mooi verzorgde uitgave. Hij vertelt dertig waargebeurde verhalen over vuurtorens, van Rusland tot Nieuw-Zeeland en van Argentinië tot Zuid-Afrika, en hij maakte ook de illustraties en zeekaarten. Zo blijft de historie van deze bijzondere bouwsels bewaard.

Je bent niet alleen

Hoe ga je om met het verlies van een dierbare? Isa Hoes en haar zoon Merlijn geven ieder persoonlijk antwoord op die vraag. Zij verloren in 2010 hun man c.q. vader Antonie Kamerling. Hun rouwproces beschrijven ze eerlijk en in directe taal. Ook praten ze met onder meer Humberto Tan, Xandra en Lola Brood, en familieleden van Bibian Mentel en Frederique Huydts. Hun conclusie: Je bent niet alleen.

Welk boek wil jij winnen?

Mail naar win@kluppen.nl welk boek jij wilt lezen en waarom. Wie weet ploft het boek van jouw keuze straks op je deurmat!