De zevende editie van het Klup Magazine ligt in de winkels! Met op de cover niemand minder dan Tanja Jess. Het magazine staat weer boordevol inspirerende en activerende artikelen. Lees over thema’s zoals cultuur, reizen en vitaliteit. In deze blog lees je alles over borrelhapjes! Verschillende gerechten van over de hele wereld, dat wordt smullen.

Mini Flammkuchenpizza’s

We gooien de pizza in de mix door ze te maken met flammkuchendeeg. Een geweldig borrelhapje als er kinderen mee borrelen want wie is er nou niet dol op pizza?! Hier een aantal suggesties om mee te beleggen, maar varieer er vooral ook zelf rustig op los.

Ingrediënten:

  • 1 rol vers flammkuchendeeg
  • 1 blikje pizzasaus

Om te beleggen:

  • mozzarella
  • basilicum
  • olijventapenade
  • stukjes olijf
  • pesto
  • tomaatjes
  • salamiblokjes
  • parmezaanse kaas

Verder nodig:

  • steker van 7 cm
  • invetkwastje
  • bakplaat met bakpapier
  • oven voorverwarmen op 200°C

Bereidingswijze

Steek 12 rondjes uit het uitgerolde deeg en leg de randjes op de bakplaat. Bestrijk de bovenkant van de mini-pizza’s met pizzasaus. Bak ze 12-15 minuten in de voorverwarmde oven. De rondjes bollen dan iets op, dat maakt ze extra lekker. Het overgebleven deeg kun je weer tot een bal vormen. Die rol je weer uit en dan snijd je daar repen van die je ook met pizzasaus inkwast. Geen verspilling van heerlijk deeg en van heerlijke saus!

Haal de bakplaat uit de oven en laat de mini-pizza’s iets afkoelen zodat ze lekker krokant zijn. Beleg je mini-pizza’s daarna met iedere denkbare combinatie die je lekker vindt!

Oesterzwamshoarma

Een plantaardige shoarma met zelfgemaakte shoarmakruiden, een te gek borrelhapje voor als je niet meer wilt koken na het borrelen. Kijk of je kleine shoarmabroodjes vindt, anders kun je de reguliere broodjes halveren.

Ingrediënten:

Voor 6 stuks

  • 30 g oesterzwammen, in reepjes
  • 1/2 el zonnebloemolie
  • 6 kleine pita’s, verwarmd volgens gebruiksaanwijzing

Voor erbij

  • tzatziki of knoflooksaus

Voor de shoarmakruiden

  • 1/2 tl zwarte peper
  • 1 tl komijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl zout
  • 1/4 tl knoflookpoeder
  • 1/4tl uienpoeder
  • 1/8 cayennepoeder
  • 1/4 gemalen kaneel

Bereidingswijze

Meng alle specerijen voor de shoarmakruidenmix en hussel de reepjes oesterzwam en zonnebloemolie erdoor, zodat alles goed gemengd is. Verhit een pan op hoog vuur en doe daar nog een klein drupje zonnebloemolie in. Bak de paddenstoelen op hoog vuur in ongeveer 5 minuten goudbruin en gaar. Vul de mini pita’s met de paddenstoelen en serveer met een saus naar keuze!

Meer lekkere gerechten?

Wat een lekkere gerechten zijn er te vinden voor bij de borrel. Er zijn er nog veel meer! Bijvoorbeeld Ebi Katsu, Beef Bao’s of Albondigas. Deze recepten en meer vind je in het Klup Magazine!

Heb jij al zin in een borrelavondje? Zet dan zeker een activiteit in de Klup app!

Naar de Klup app