Voor een lekker weekend weg hoef je niet naar het buitenland. In Nederland zijn er meer dan genoeg mooie en unieke plekken waar je naartoe kunt, om even weg te zijn van alledag. In deze blog geven we een aantal voorbeelden van waanzinnige en originele overnachtingen in Nederland. Lees snel verder!

Villatent met privé sanitair op de Veluwe

Een weekend volledig tot rust komen? Dan is de Veluwe een zeer geschikte locatie. Lange boswandelingen, mooie uitzichten en knusse verblijven, hier staat de Veluwe om bekend.

Een overnachting in een villa-tent, wel eens van gehoord? De safaritent is van alle gemakken voorzien en op het vakantiepark zal je je niet vervelen. Bowlen, tennissen, midgetgolfen of lekker genieten in het restaurant, je komt niets te kort. Daarnaast is de omgeving prachtig en kun je hier heerlijk wandelen of fietsen.

https://www.vipio.com/nl/a/12940-villatent-met-prive-sanitair-op-de-veluwe?f=Veluwe&fk=gebied&fv=veluwe

Uniek overnachten in een levensgrote sixpack in Castricum

Als je een echte bierliefhebber bent, past deze locatie waarschijnlijk erg goed bij je. De titel zegt het al, overnachten in een levensgrote sixpack. Mocht je niet direct een beeld krijgen hierbij, het gaat daadwerkelijk over een sixpack Heineken. De accommodatie is van vele gemakken voorzien en ligt op enkele minute fietsen van het bos en het strand Egmond aan Zee. Als je houdt van uniek, dan zit je hier zeker goed!

https://www.vipio.com/nl/a/3768-uniek-overnachten-in-een-levensgrote-sixpack?f=Egmond+aan+Zee&fk=plaatsnaam&fv=egmond+aan+zee

Monumentale molen op historische locatie

In deze monumentale korenmolen kun je een echt oer-Hollandse ervaring opdoen! De accommodatie is beschikbaar voor 8 personen en is voorzien van ligbad, Finse & infrarood sauna en een spa douche met body spray. De molen bevindt zich aan de haven van Willemstad, dit vestingstadje is één groot monument op zich. Genoeg activiteiten om te ondernemen rondom deze molen, zoals het Mauritshuis, de Koepelkerk en vele terrassen en restaurants.

https://origineelovernachten.nl/accommodatie/nederland/noord-brabant/willemstad/monumentale-stellingmolen/1360

 

Prachtige boomhut in Friesland

Een weekend weg in Friesland is altijd een goed idee, maar een weekend weg in Friesland in een boomhut een nog betere! Deze boomhut staat in Easterein en is van ecologisch en milieubewust hout gemaakt. Rondom de accommodatie is veel natuur en cultuur te bekijken en de verhuurder heeft zelfs kano’s en waterfietsen te huur! Ook kun je de sauna huren die op het terrein staat en ben je zo in Leeuwarden om daar een dagje door de stad te slenteren. Heerlijke plek dus voor als je graag buiten in de natuur bent!

https://www.vipio.com/nl/a/2508-prachtige-boomhut-in-friesland?f=Waddenzee&fk=gebied&fv=waddenzee

Bijzondere overnachting in een iglo van stro

Op het Groningse plattenland kun je slapen in een heuse iglo van stro! Onder de sterrenhemel samen bij een vuurtje zitten? Dat kan hier zeker. De iglo staat op de boerencamping. Sanitaire voorzieningen bevinden zich op korte afstand van de iglo, waar tevens een aparte blokhut staat waar koffie/thee kan worden gekookt. Je bent hier van alle gemakken voorzien. Deze accommodatie bevindt zich in Oldenhove.

https://glampings.nl/bijzonder-overnachten-groningen#.YlaXNi2QmRs

 

Houten yurt in het bos

Opzoek naar het gevoel van vrijheid en een echte natuurliefhebber? Deze prachtige houten yurt staat een het bos nabij Nijmegen (20 min fietsen), en zal je echt tot rust laten komen. De ronde ruimte is half voorzien van glazen wanden, waardoor je altijd het gevoel hebt buiten te zijn en van ruimte. De yurt ligt vlakbij Groesbeek en is uitermate geschikt voor mensen die houden van wandelen en fietsen.

https://www.vipio.com/nl/a/13146-houten-yurt-in-het-bos?f=Nijmegen&fk=plaatsnaam&fv=nijmegen

 

Ben je enthousiast geworden van deze unieke locaties en heb je al zin om je eigen weekend weg in Nederland te organiseren? Maak een activiteit aan in de Klup-app en verzamel gezellige kluppers om mee te gaan! We zijn benieuwd met welke originele accommodaties je gaat komen!

Naar de Klup app