Achter de schermen zijn we druk met de voorbereidingen op de Vitality Experience. Een festival om nieuwe dingen te ontdekken, nieuwe activiteiten en sporten te proberen en vooral samen te genieten. Het belooft een gezellige dag te worden op een prachtige locatie in Utrecht. Lees hier wat je allemaal kunt verwachten op 17 juni. 

Vitality Experience – 17 juni 2023

Op 17 juni strijkt de Vitality Experience neer in de Botanische Tuinen in Utrecht. Na een geslaagde eerste editie pakken we het nu nog groter en beter aan, met meer aanbod en echt in een festivalsfeer. Dit evenement is een initatief van de Hersenstichting en Klup. Uit onderzoek onder kluppers blijkt dat vitaliteit erg belangrijk wordt bevonden en jullie hebben er veel voor over om gezond ouder te worden. Maar hoe doe je dat nou? Hoe houd ik mijn fysiek, hersenen en sociale gezondheid goed op peil en vooral ook met wie kan ik dit samen doen? Dit is precies waarmee we jou op 17 juni willen helpen. 

Oprichter Michiel legt uit wat je kunt verwachten👇🏻

Divers en uitgebreid programma

Tijdens deze dag willen we jou inspireren middels een divers programma. Nieuwe dingen proberen in een toegankelijke en vooral gezellige sfeer. Van sportieve uitdagingen tot onverwachte activiteiten, beide goed voor lichaam een geest. Uiteraard sluiten we met elkaar af op het Klup Terras en dansen we op de muziek van klupper Jan Peter 💃

Een greep uit het aanbod: 

  • Train je fit
  • Werelddansen
  • Tai Chi
  • Lezingen over de vitaliteit van je hersenen door niemand minder dan Erik Scherder
  • Schrijf je eigen memoires met AI (artificial intelligence)
  • Gezelligheid op het Klup Terras
Boksen_Klup

Boksen met een olympisch medaillewinnaar

Vorig jaar was boksen na het dansen de best bezochte activiteit. Voor ons onverwacht, maar deelnemers vonden het erg leuk om veilig te leren boksen. Dit jaar pakken we nog wat meer uit en komt namens de Nederlandse Boksbond olympisch medaillewinnaar Arnold Vanderlyde een boksclinic geven. Samen sparren met een oud olympier, wie wil dat nou niet?

Kleurencollege_Klup

Kleurentheorie: Zie jij wat ik zie?

Heb je weleens nagedacht over hoe de wereld eruitziet door de ogen van een hond? Misschien droom je zelf als mens weleens in zwart-wit of denk je dat je huisdier dat doet? Namens Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan neemt docente Noor je in een minicollege mee door de wonderlijke wereld van kleur en hoe dieren en mensen kleuren zien. Ze duikt in het verschil tussen mens en dier met voorbeelden van perceptie en waarneming bij mensen en dieren.

Dieren zien de wereld heel anders dan mensen. Dit kan de waarneming volledig veranderen ten opzichte van hoe wij als mensen kijken, zoals hoe een bij een bloem in ultraviolet licht kan zien. Sommige dieren kunnen zelfs meer kleuren zien dan wij. Wist je dat er een specifieke kreeftsoort bestaat die dat kan? Het kan ook zijn dat sommige dieren juist onze favoriete kleur niet kunnen waarnemen, zoals bepaalde hondenrassen de kleur rood. Tijdens dit mini-colleges vertelt Noor wat het belang van kleur is voor mensen en de gevoelens en associaties die dieren kunnen hebben bij het zien van kleuren. Houd je hersenen actief en leer meer tijdens dit interessante minicollege.

Kunstgeschiedenis_Klup

Crashcourse Kunstgeschiedenis

Blijven leren en ontdekken. De Vrije Academie neemt je in vogelvlucht mee in 2500 jaar westerse kunstgeschiedenis. Ga helemaal terug naar de Griekse oudheid of verbaas je over de schoonheid van moderne kunst van Ai Weiwei. Bekijk De Nachtwacht op een hele andere manier en sta stil bij architecten als Mecanoo en Koolhaas. Hoe verschillend de werken ook zijn: het zijn allemaal indrukwekkende voorbeelden van 2500 jaar westerse kunstgeschiedenis.

Fit_Klup

Workshop Train je Fit

In 30 minuten meer leren over je fysieke gestel en actief aan de slag met enthousiaste trainers. Dat is wat je gaat doen bij deze workshop van Basic Fit. Verwacht een actieve training die uiteraard voor iedereen toegankelijk is. Of je nou extreem fit bent of fitness is helemaal nieuw voor je, na deze 30 minuten weet je of dit wat voor je is en wie weet zit jij binnenkort samen met andere kluppers in de gym.💪

 

Zien we jou op 17 juni?

Samen vitaal de zomer in, daar gaan we voor! Graag tot 17 juni in de Botanische Tuinen in Utrecht.👋

Koop je ticket hier!