Wandelen is een van de meest toegankelijke en makkelijke vormen van lichaamsbeweging. Je kunt tijdens een wandeling niet alleen genieten van bijvoorbeeld de natuur om je heen, maar voor je gezondheid heeft het ook meerdere voordelen. In deze blog lees je daar meer over!

Versterken van je lichaam

Wandelen is een geweldige manier om je lichaam te versterken en je spieren te activeren. Het wandelen belast je gewrichten niet zwaar, maar het helpt zeker wel bij het opbouwen van onder andere spierkracht en je wordt er flexibeler door. Zeker je benen-, buik- en rugspieren worden er door versterkt. Dit zorgt voor een betere houding van je lichaam en meer stabiliteit.

Het houdt je hart en bloedvaten gezond

Door regelmatig te wandelen verhoog je je hartslag en verbeter je de circulatie van het bloed door je hele lichaam. Dit heeft vervolgens positief effect op je bloeddruk en je conditie. Het vermindert overigens ook het risico op hart- en vaatziekten en daarbij kan het helpen bij het beheersen van cholesterol klachten en bloedsuikerspiegels.

wandelen

Wandelen zorgt voor minder stress

Niet alleen voor je fysieke gezondheid helpt het om te wandelen, ook je geestelijke gezondheid gaat erdoor vooruit. Denk hierbij aan het verminderen van stress en angstgevoelens. Zeker als je een rondje gaat maken door de natuur, een mooie groene omgeving, kan dit ervoor zorgen dat je gemoedstoestand beter wordt. Ook geeft het je meer concentratie en stimuleert het je creativiteit. Misschien verzin je wel een hele creatieve activiteit die je met kluppers kunt ondernemen tijdens een rondje wandelen!

Samen wandelen is nóg leuker!

Je kunt ervoor kiezen om alleen een blokje om te gaan of om bijvoorbeeld een activiteit in de Klup-app te plaatsen met de vraag of er andere kluppers met je mee willen gaan. Samen werk je dan aan een mooie vriendschap en fijne samenkomst, maar ook zeker aan de opbouw van spieren en het verbeteren van je conditie. 

Waar wacht je nog op? Trek je wandelschoenen aan en ga naar buiten. Ontdek zelf de vele voordelen van wandelen. Je lichaam en geest zullen je er dankbaar voor zijn 😉

Wat is Klup?

Klup is dé app voor avontuurlijk 50-plus! Vind een grote diversiteit aan activiteiten en ontmoet eenvoudig nieuwe mensen. Dit wil je echt niet missen dus we nodigen je van harte uit voor de Klup app. Ontmoet, geniet en ga er samen op uit!

Start met Kluppen