Vitaliteit gaat over sterk blijven op fysiek, mentaal, sociaal en spiritueel vlak. Daarin is gezond eten een belangrijke factor. In mijn werk als diëtist help ik mensen daarbij. Ik zie elke dag hoe belangrijk eten en drinken is om fit en vitaal ouder te worden.

Gezond eten en drinken

Dat groente en fruit belangrijk is, dat weten we allemaal wel. Maar dat het binnenkrijgen van voldoende eiwitten belangrijk is om je spieren sterk te houden is nog niet zo algemeen bekend. Terwijl we onze spieren nodig hebben bij alles wat we graag doen: een fietstocht maken, op pad met de (klein)kinderen, misschien nog wel op reis of gewoon kunnen blijven tennissen.

Lees hier meer

Zorg voor je spieren!

Zorgen voor je spieren wordt belangrijker naarmate je ouder wordt. Het is een natuurlijk proces dat we spiermassa inleveren naarmate we ouder worden. Daarvoor in de plaats krijgen we er vetmassa voor terug. Ineens heb je buikvet of een verdwenen taille. Of zijn je armen dunner en je huid slapper. Dat is het gevolg van spiermassaverlies. Niet mooi misschien, maar vooral een bedreiging voor je conditie, weerstand en kracht. En dus voor je vitaliteit.

Eiwitten zijn erg belangrijk

Gelukkig kun je wel wat tegen het verliezen van spieren doen! Namelijk zorgen dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt. Eiwitten zijn de bouwstenen van je spieren. Ze worden ook wel proteïnen genoemd. Je kunt eiwitten vinden in onder andere vlees en vis, maar ook in brood, peulvruchten, zuivel, ei en sojaproducten. Hoeveel eiwitten je precies nodig hebt is persoonlijk. Wil je er het fijne van weten? Raadpleeg dan een diëtist. 

Zonder beweging geen spieropbouw. Heel geschikt zijn spierversterkende oefeningen zoals touwtje springen, buikspieroefeningen of traplopen.

Meer weten?

In het boek “Blijf fit, eet gezond!” beschrijft Laura van Hoogstraten het juiste eten en drinken in relatie tot ouder worden, zonder een ingewikkeld dieet.

Blijf fit, eet gezond!

De Klup Vitality Experience – in het Olympisch Stadion!

We sluiten deze maand feestelijk met elkaar af in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Het wordt een echte experience met voor ieder wat wils én op het gras van deze toffe plek! Van sportieve activiteiten zoals (salsa)dansen, een wandelclinic, jumpsport en yoga tot interessante lezingen over een vitale leefstijl, gezond eten en hersengezondheid. Zo komt bijvoorbeeld professor Erik Scherder ons uitleggen hoe we dit kunnen doen.

Het belooft een unieke middag te worden en in de komende periode maken we meer van het programma bekend, uiteraard sluiten we de dag met een gezellige borrel af!

Om deel te nemen vragen we je een ticket te kopen via https://kluppen.nl/vitality. We vragen bewust een klein bedrag (€5,- ex transactiekosten) om er zeker van te zijn dat je er bent, zo gaan we samen vitaal de zomer in! Zien we jou op de 3 juni in het Olympisch Stadion?

Koop je ticket hier!