Deze week het verhaal van Niekie: wonend in het Gooi en, zoals haar profiel omschrijft, houdt van gezelligheid, samen leuke dingen doen, wandelen in de natuur en mooie gesprekken met diepgang. Daarnaast is ze al haar hele leven geïnteresseerd in spiritualiteit. Nee, ik zeg het fout: spiritualiteit is haar passie. En via Klup heeft dat haar al zo veel moois gebracht. Tijd voor een interview!

Wie ben je?

“Ik ben Niekie, getrouwd, 2 volwassen kinderen en woonachtig in het Gooi. Wat mij het  meest typeert als persoon zou je eigenlijk aan anderen moeten vragen, altijd lastig om daar zelf een goed beeld van te hebben. Als ik mijzelf in drie woorden zou mogen typeren zou ik kiezen voor openheid, gevoel voor humor en respect. Nee, maak er toch maar vier woorden van het woord passie komt ook in mij op.”

Jouw bijzondere verhaal

Waarom heb je gereageerd op mijn oproep om jouw bijzondere verhaal te delen?

“De belangrijkste reden is dat ik graag wil uitdragen dat het delen van mijn passie binnen Klup mij zoveel moois heeft gebracht. Veel meer dan ik ooit had kunnen denken.”

Leuk om te horen! Vertel…

“De directe aanleiding om lid te worden van Klup was het op een heel nare manier uiteenvallen van een vriendinnenclub. Tot overmaat van ramp kreeg in die periode een van mijn beste vriendinnen een nieuwe relatie en helaas lag ook deze vriendschap op zijn gat. Ik was zo ongelooflijk teleurgesteld en ben echt een tijd van de rel geweest. Gelukkig is deze vriendschap sterk genoeg gebleken om de storm te trotseren. Onze vriendschap is weer als vanouds, zij het wel in een iets ander jasje.

In die nare periode kon ik voor mijn gevoel twee dingen doen. Omkijken in wrok of loslaten en uitzien naar wat anders. Dat laatste leek mij toch de meeste kans van slagen hebben en heb mij aangemeld bij Margrietvriendinnen. Daar heb ik 3 leuke vrouwen leren kennen, alleen kwam er bij Margrietvriendinnen weinig van grond. Van een van hen hoorde ik van Klup en uiteindelijk hebben wij ons alle vier aangemeld bij Klup.”

Tarot
Niet leuk dat de “oude” vriendinnenclub uit elkaar is gevallen, maar wel goed dat je op een andere manier op zoek bent gegaan naar alternatieven. En natuurlijk mooi te horen dat je dat bij Klup hebt gevonden. En wat gebeurde er vervolgens na jullie aanmelding bij Klup?

“Wat Klup voor mij vooral heeft betekent is dat ik er heel fijne contacten aan heb overgehouden en nog steeds mooie inspirerende mensen leer kennen. Wat ik het leukste vind om te doen zijn mijn Tarotbijeenkomsten. Alweer een tijdje organiseer ik Tarotmiddagen/avonden bij mij thuis. Ik weet nog goed die eerste keer, vond het reuze spannend. Het was ook meteen mijn allereerste activiteit die ik op de Klup-app  zette. Weet ook nog dat klupper Henk enthousiast reageerde ‘je hebt al een deelnemer’. Daar kan je je dan echt aan optrekken, als iemand zo met je meeleeft.

Kluppers die wat vaker op de app kijken zullen ook wel eens Tarotkaarten leggen met Zoom voorbij hebben zien komen. Deze bijeenkomsten via Zoom zijn uit nood geboren. Door de lockdown konden er geen bijeenkomsten thuis meer georganiseerd worden. Dan maar eens proberen via Zoom. Dat pakte heel goed uit en het voordeel is ook dat afstand geen rol meer speelt en je de deur niet uit hoeft.

Tarotworkshops bij Niekie thuis

De Tarotbijeenkomsten bij mij thuis geef ik in de vorm van een workshopje. Elke deelnemer mag zijn eigen kaarten trekken en samen gaan we op zoek naar de betekenis van de kaarten. Elk verhaal is weer uniek, maar tegelijkertijd herkennen we ook veel in elkaars verhaal. Hierdoor ontstaan mooie gesprekken, die ook weer heel waardevol en verhelderend kunnen zijn. Er is een mooie mix van kluppers, degenen die geen ervaring hebben met Tarotkaarten en kluppers die zelf een achtergrond hebben in het kaart leggen. Dat maakt het voor mij ook weer heel interessant. Het is absoluut geen eenrichtingsverkeer, waarbij ik de wijsheid in pacht heb. Nee, we leren van en met elkaar, ieder heeft zijn eigen inbreng. Het is heel inspirerend om dit op de manier te mogen doen. De Zoomavonden gaan eigenlijk op de zelfde manier, met het enige verschil dat je niet zelf je eigen kaarten kan trekken. Ik doe meestal zelf de leggingen, aangevuld met kaarten van mede kaartleggers.

Tarot
Wat goed! Ik kan me inderdaad voorstellen dat zo’n eerste keer een activiteit organiseren spannend is. Gelukkig heeft het allemaal goed uitgepakt.

“Ja zeker! Het verbaast mij altijd weer hoe gezellig je het kunt hebben met een groepje mensen die je eigenlijk pas net kent. Helemaal leuk is het dan om bekende gezichten tegen te komen. Je leert steeds meer kluppers beter kennen en dan is het fijn om ze weer te zien en even bij te praten. Dan merk je echt de oprechte interesse voor elkaar, daar gaat het toch ook uiteindelijk om, die verbinding met elkaar.”

Benieuwd geworden naar Niekie?

Ben jij benieuwd naar de activiteiten die Niekie organiseert? Bekijk dan haar profiel:
Dit was het verhaal van Niekie. En zo zijn er nog veel meer bijzondere verhalen te vertellen. Wil je jouw verhaal graag delen in #Klupstories? Stuur dan een mail naar michelle@kluppen.nl

Bekijk het profiel van Niekie

Maak een activiteit aan