Ben je nog op zoek naar een leuke activiteit in november of december? En wil jij nog even worden teruggebracht naar de zomerse, vakantiesferen? Dan is ’t Veluws Zandsculpturenfestijn in Garderen zeker iets voor jou! Lees hieronder meer over dit evenement. 👇

 

’t Veluws Zandsculpturenfestijn in winterse sferen

’t Veluws Zandsculpturenfestijn in Garderen is het grootste zandsculpturenevenement van Nederland en een jaarlijks terugkerend evenement. Dit jaar is het evenement, net zoals De Beeldentuin, in “Winterse sferen”. Vanaf 16 november t/m 11 december kun je in Garderen de mooiste sculpturen bewonderen. Tijdens deze vier weken vind je, zowel binnen als buiten, meer dan 30 gezellige kraampjes en stands met inspirerende producten. Bovendien zijn er verschillende optredens van koren en muzikanten die muziek uit de jaren 40 laten horen. Geniet van de gezelligheid, ruik de heerlijke geur afkomstig van vuurkoren en geniet van een winterse versnapering.

Veluws Zandsculpturenfestijn winter

75 jaar bevrijding

Het thema van deze editie is ’75 Jaar Bevrijding’. Door middel van een perfecte aankleding, ga je terug in de tijd van de Tweede Wereldoorlog. De muziek, alle decoraties en een bijzondere expositie over het dagelijkse leven tijdens de oorlog. Naast belangrijke veldslagen uit de Tweede Wereldoorlog, zoals de ‘Slag om Arnhem’ en ‘D-Day’, komen ook de bevrijding, het leven van Anne Frank, onze verzetshelden, de spotprenten, Radio Oranje en het Koningshuis volop aan bod. Ook ga je interessante weetjes terugzien.

Veluws Zandsculpturenfestijn

Expositie

Op ’t Veluws Zandsculpturenfestijn staat een indrukwekkende expositie, dat aansluit bij het huidige thema. De tentoonstelling wandel je binnen, nadat je de indrukwekkende zandsculpturen van de ‘Slag om Arnhem’ en ‘Pearl Harbor’ (maar liefst 11 meter lang en bijna 5 meter hoog!) hebt gezien. In tegenstelling tot deze imposante beelden, maak je hier kennis met een wereld in het klein. Door middel van zeven kijkkasten, bewonder je levensechte beelden, nagemaakt op een schaal van 1:5.

Extra informatie

Bestel tickets voor een specifieke datum en tijd via de website van ’t Veluws Zandsculpturenfestijn. Tickets zijn vanaf binnenkomst 3 uur geldig. Gemiddeld duurt een bezoek 2 à 2,5 uur. De prijzen zijn:

0 t/m 5 jaar: gratis

6 t/m 12 jaar: €5,-

13 jaar en ouder: €10,-

Op naar ’t Veluws Zandsculpturenfestijn

Waar wacht je nog op? Zet ’t Veluws Zandsculpturenfestijn als activiteit in de Klup app en bewonder samen met andere kluppers de mooie sculpturen!

Naar de Klup-app