In de nieuwsbrief van afgelopen week kwam ze al voorbij, Tessa een van onze top-organisatoren! Ze heeft in de 3 jaar dat ze Klupt al ruim 100 activiteiten georganiseerd. Dat zijn er een hele hoop! Als ervaren organisator heeft Tessa een hele lijst met tips, die zullen in deze blog dan ook centraal staan!

Wat organiseer je/heb je georganiseerd?

“Voor covid heb ik de Klup filmclub Den Haag opgericht, we gingen met circa 20 kluppers twee keer per maand naar de bioscoop en daarna nog gezamenlijk iets eten of drinken aan de boulevard. Dit was altijd heel gezellig. Verder heb ik nog regelmatig disco-avonden bij Engels in Den Haag georganiseerd, dit werd altijd druk bezocht. Helaas bestaat deze locatie niet meer.”

Heb je nog meer leuks gedaan?

“Voor 100 kluppers de nationale snertmiddag in Scheveningen organiseren was leuk om te doen, met disco door twee dj’s als toetje. Vooraf nog met 20 kluppers het Beeldenmuseum bezocht. Helaas zijn de mogelijkheden op het moment nog beperkt, maar wat in het vat zit verzuurt niet”

De tips van Tessa 💡

  • Doe eerst eens aan een activiteit van een ander mee, alvorens zelf te organiseren
  • Voorzie je activiteit van een leuke passende foto en pakkende titel
  • Onderzoek of de plaats van je activiteit voldoende parkeermogelijkheden heeft en makkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer. Geef dit ook duidelijk aan in je activiteit, zo weten de kluppers waar ze aan toe zijn.
  • Meld in je activiteit nooit je privé gegevens. Deze kunnen (indien nodig) met de deelnemers van je activiteit worden uitgewisseld via een persoonlijk berichtje.
  • Maak met de locatie duidelijke afspraken over de prijs en dieetwensen
  • Stuur een leuk berichtje mee met je uitnodiging
  • Nodig ook eens de net lid geworden kluppers uit. Je helpt ze hierbij over de drempel te stappen. Geef ze ook wat extra aandacht tijdens je activiteit, zodat zij zich welkom voelen
  • Het is ook leuk om een moment aan te maken, zodat anderen nog achteraf kunnen meegenieten van jouw activiteit.
  • Onderlinge discussies onder reacties bevordert het gevoel van verbondenheid

“Klup heeft in ieder geval mijn leven verrijkt. Heerlijk toch om zoveel gelijkgestemden te ontmoeten? We willen tenslotte allemaal hetzelfde: een gezellig leven en niet saai in je uppie achter de geraniums”

Zoals je kunt lezen kan Klup een leven echt verrijken! Heb jij nou ook een leuk verhaal? Of heb je goede tips voor andere kluppers? Stuur dan een berichtje naar paulien@kluppen.nl en misschien zie je jouw tips binnenkort ook voorbij komen!