De dagen worden weer langer, het weer wordt langzamerhand ook weer beter. Al blijft Nederland natuurlijk Nederland, en lekker onvoorspelbaar met regenbuien. Toch trekken we er graag op uit! Er valt nu zeker met de strenge maatregelen niet zo veel te doen, dus dan is wandelen een leuke oplossing! 

Samen met Wandelnetwerk Noord-Holland ontdek je ontzettend veel leuke nieuwe routes, voor als je de standaard rondjes in jouw omgeving nu wel gezien hebt ;). Agnita heeft ons getipt op dit leuke concept, bedankt daarvoor!

Wandelnetwerk Noord-Holland

Wandelnetwerk Noord-Holland is dé  plek om nieuwe routes te ontdekken samen met andere kluppers. Je vindt hier startpunten voor routes, themaroutes en ook blogs die geschreven zijn over mooie wandelingen. Zo heb je bijvoorbeeld de Fortenroute in de buurt van Haarlem.

De Laarzenpadroute bij het dorpje Broek in Waterland waar je lekker je laarzen aan kunt trekken en kan genieten van het zompige voetpad langs de zuidrand van natuurreservaat Varkensland. Of de Waddenkantroute waar je de zilte zeelucht op kunt snuiven tijdens je wandeling met uitzicht over de Waddenzee. Zoals je kunt lezen zijn de mogelijkheden ontelbaar!

wandelen noord-holland

Website & App

Je kunt zowel via de website als via de app routes zoeken om te gaan wandelen. Wanneer je op de website www.wandelnetwerknoordholland.nl komt kun je beginnen met zoeken. Je kunt dan klikken op de knop ‘startpunten’. Hier kun  je dan zoeken naar een beginpunt van je wandeling. Ook kun je klikken op de knop ‘themaroutes’ als je een wat langere en al uitgeschreven route wilt gaan lopen. Hoe je nog meer op zoek kunt gaan naar een route is door op de homepagina in te vullen waar je wilt wandelen.

Via de app kun je alleen routes zoeken door de plaats in te vullen waar je wilt gaan wandelen. Maar de app heeft wel nog meer handige mogelijkheden voor als je gaat wandelen. Er zit namelijk een kaart bij zodat je de route goed kunt volgen als je onderweg bent! Ook kun je als je onderweg bent foto’s maken en deze toevoegen aan de route zodat je andere wandelaars kunt inspireren ook die route te gaan lopen! De app is zowel in de PlayStore voor android als in de AppStore voor iPhone te downloaden.

Ga op pad!

Ben je enthousiast geworden over een van de routes die hierboven genoemd zijn of wil je een eigen route aanmaken? Ga dan op pad samen met andere kluppers. Natuurlijk wel volgens de richtlijnen van het RIVM, met niet meer dan 2 samen wandelen! Maak een activiteit aan in de app en ga erop uit!
Heb jij ook nog iets leuks gevonden wat je graag wilt delen met andere kluppers? Stuur ons dan een berichtje!