Vraag aan een roker: Als er een knopje was dat je alleen maar hoefde in te drukken om probleemloos te stoppen met roken, zou je dat dan indrukken? De meeste rokers wel. Simpelweg omdat de meeste rokers eigenlijk wel willen stoppen, maar niet durven. Niet durven?

Niet durven?

Ja, ze zijn bang. Bang dat hun leven nooit meer zo leuk wordt als nu. Bang voor de ontwenningsverschijnselen, bang dat ze hun beste ‘vriendje’ moeten missen. Bang dat ze stress niet meer aankunnen. Bang voor het falen, omdat ze het al eerder hebben geprobeerd te stoppen.

De verslaving

Wat de roker niet beseft is dat dit alles voortkomt uit hun nicotineverslaving. Terwijl Nicotineverslaving de gezondheid verwoest en het zelfvertrouwen om te kunnen stoppen verwoest, denkt een roker dat hij geniet van de sigaret. Hij vindt het lekker, het ontspant hem, het haalt zijn stress weg. Maar een sigaret stinkt en smaakt vies, het geeft juist stress, omdat een roker telkens moet denken, heb ik genoeg sigaretten, waar is de uitgang zodat ik kan roken? Een roker wordt tegenwoordig steeds meer als paria beschouwd. Een roker heeft het zwaar, omdat hij op steeds minder plekken mag roken. en eigenlijk zou hij dus best willen stoppen, maar ja…

Simpel te stoppen

Toch is deze verwoestende verslaving, simpel te stoppen. Roken heb je ooit ‘geleerd’ van iemand die rookte, en ook niet roken kun je leren…., als je door een ervaringsdeskundige uitgelegd krijgt hoe de verslaving werkt. Alle dingen die een roker bedenkt zoals: een sigaret is lekker, het geeft een oppepper, helpt tegen vervelling, helpt tegen stress, is gezellig en is alleen maar een gewoonte, al deze dingen blijken een mindfuck te zijn.

Een illusie. Een sigaret helpt tegen de stress die hij zelf veroorzaakt door de fysieke ontwenningsverschijnselen, die ontstaan als je een tijdje niet hebt gerookt. Daarom lijkt een sigaret na het eten zo lekker… maar die is net zo ‘lekker’ als al die andere uit het pakje. Alle sigaretten uit het pakje zijn immers hetzelfde! Toch?

Ontwenningsverschijnselen

Maar als die fysieke ontwenningsverschijnselen weg zijn, heeft de roker net zoveel stress als elke niet-roker. Vóór je allereerste sigaret was het leven ook leuk en had je geen sigaret nodig op een feestje, of bij stress of wanneer dan ook.

Kom in actie!

Dus wil jij? Durf jij? Doe het dan! Druk op die knop.

En dan blijkt het eigenlijk heel simpel. Je moet alleen zelf op de stopknop drukken.
Don’t worry, be happy! Zonder sigaretten! Gun jezelf de weg terug naar die heerlijke tijd toen jezelf nog een niet-roker was! In 1 middag van het roken af? Dat kan jij ook!

Doe mee aan onze gezellige workshop op 3 juni tijdens de Klup Vitality Experience en ontdek hoe jouw rookverslaving je voor de gek houdt.

De Klup Vitality Experience – in het Olympisch Stadion!

We sluiten deze maand feestelijk met elkaar af in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Het wordt een echte experience met voor ieder wat wils én op het gras van deze toffe plek! Van sportieve activiteiten zoals (salsa)dansen, een wandelclinic, jumpsport en yoga tot interessante lezingen over een vitale leefstijl, gezond eten en hersengezondheid. Zo komt bijvoorbeeld professor Erik Scherder ons uitleggen hoe we dit kunnen doen.

Het belooft een unieke middag te worden en in de komende periode maken we meer van het programma bekend, uiteraard sluiten we de dag met een gezellige borrel af!

Om deel te nemen vragen we je een ticket te kopen via https://kluppen.nl/vitality. We vragen bewust een klein bedrag (€5,- ex transactiekosten) om er zeker van te zijn dat je er bent, zo gaan we samen vitaal de zomer in! Zien we jou op de 3 juni in het Olympisch Stadion?

Koop je ticket hier!