Venetië is niet een bestemming waar je gelijk aan denkt om in januari te bezoeken. Toch is dat juist een geweldige periode. In die maand is Venetië ontzettend rustig, er zijn nauwelijks toeristen. Daarnaast vinden in januari diverse bijzondere evenementen plaats. De ochtendmist zorgt daarnaast voor een mystieke sfeer. Daarom is Venetië de bestemming voor de stedentrip van de maand.

Hoogtepunten van Venetië

Dit is slechts een greep uit de vele hoogtepunten die Venetië biedt. Want dit is echt een bucketlist bestemming waar je dagen kunt ronddwalen en genieten.

Campo San Polo

Het Campo San Polo is eeuwenlang het toneel geweest van stierengevechten en het carnaval. De oorsprong van het Venetiaanse Carnaval is eeuwenoud. Het evenement trekt nog steeds elk jaar duizenden toeristen die zich vergapen aan de kleurrijke maskers. Het begin van het carnavalsseizoen luidt Venetië in op 17 januari met het feest van Sint Antonius Abt. Naast parades door de straten ontsteekt men voor diverse kerken vreugdevuren.

Canal Grande

Het Canal Grande is de belangrijkste waterweg in de stad. Het kanaal slingert bijna vier kilometer lang door de stad. Aan weerszijden liggen meer dan 170 paleisachtige gebouwen. Op 6 januari is het Canal Grande het decor van de bijzondere Driekoningen Regatta.

Venetië Reis

Rialtobrug

De Rialtobrug is een van de belangrijkste toeristische attracties van Venetië. De brug werd midden 13e eeuw gebouwd vanwege het toenemend belang van de Rialtomarkt. Begin 15e eeuw werden langs de zijkanten van de brug winkels gebouwd.

Fondaco dei Tedeschi

Pal bij de Rialtobrug ligt tegenover de vismarkt de T Fondaco dei Tedeschi. Het pand uit begin 13e eeuw is een van de grootste en meest herkenbare gebouwen van Venetië. Voor ons toeristen is met name het dakterras interessant. Daar heb je een fantastisch mooi uitzicht op het Canal Grande en de Rialtobrug

San Giorgio Maggiore

San Giorgio Maggiore is een van de vele kleine eilandjes van Venetië. Het idyllisch ogend eiland is goed te zien vanaf het San Marcoplein. De boottocht er naar toe is feitelijk al een hoogtepunt op zichzelf. Op het eiland vind je een fraaie, grote kerk en een klooster. Bezoek zeker ook de klokkentoren In de kerk. Boven heb je een prachtig uitzicht op San Marco.

Venetië Reis

San Marcoplein

Je bezoek aan Venetië is niet compleet zonder een bezoek aan het 9e eeuwse San Marcoplein. Het is het centraal gelegen, grootste plein van Venetië. Je ziet hier onder meer het Dogenpaleis met de ‘Brug der Zuchten’. Verder heb je er de pompeuze Basiliek van San Marco, de Campanile (klokkentoren), de Biblioteca Marciana en de Torre dell’Orologio. Lees meer over de bezienswaardigheden van het San Marcoplein.

Cannaregio

Cannaregio is een van de levendigste wijken van Venetië. De wijk heeft zoveel te bieden dat je je hier makkelijk een dag kunt vermaken. Zoals het Venetiaanse Ghetto. Dit getto uit 1516 is een van de oudste ter wereld. Tegenwoordig is de Joodse wijk een heerlijke, rustige plek om rond te dwalen. Wellicht maak je Tu B’Shvat mee. Dit Joodse feest viert het nieuwe jaar van de bomen uitbundig in Cannaregio.

Informatie over een stedentrip naar Venetië

Dit is een samenvatting van de blog van grijsopreis.nl over de stedentrip naar Venetië . Daar vind je een uitgebreide beschrijving van de hoogtepunten en alle praktische informatie voor je verblijf in Venetië.

Meer reisinspiratie

Wil je nog meer reisinspiratie? De website grijsopreis.nl informeert en inspireert actieve 50- plussers die veel van de wereld willen zien. Of die een sabbatical willen nemen om langer te reizen. Een ideale manier om je bucketlist af te werken!

Maak een activiteit aan