Wat een geweldige stad is Rome met al die sfeervolle pleinen, imposante basilieken en kerken, bijzondere musea en super gezellige buurten. In Rome ervaar je “la dolce vita” in de meest pure vorm. Daarom is Rome onze keuze voor de stedentrip van de maand.

De vele hoogtepunten van Rome

Rome is een groot openluchtmuseum waarbij je een reis door de tijd maakt. Je kunt nog veel hoogtepunten uit de Romeinse bloeiperiode zien in de het Forum. En om de pracht en praal van het katholieke geloof te zien, is een bezoek aan Vaticaanstad en de Sint-Pieter een must. Uit alle bezienswaardigheden hebben we een kleine selectie gemaakt. In de blog van grijsopreis.nl over Rome vind je er nog meer.

Forum Romanum

Het marktplein Forum Romanum was in de Romeinse tijd het politieke, juridische, religieuze en commerciële centrum van Rome. De belangrijkste en meest bekende bezienswaardigheid van het Forum is het wereldberoemde Colosseum. Dit is het grootste amfitheater van het Romeinse Rijk. Tip: vermijd de wachtrij en bestel vooraf je kaarten online.

Het Pantheon

Het wereldberoemde Pantheon is een magnifiek bouwwerk uit de Romeinse tijd. Daarnaast is het een van de best bewaard gebleven Romeinse gebouwen ter wereld. Sinds de 7e eeuw is het Pantheon in gebruik als kerk. De koepel met het grote gat in het dak is een wonder van architectuur. Laat je betoveren door de prachtige lichtval in het Pantheon!

Rome

Sint-Pietersbasiliek

Rome herbergt de kleinste onafhankelijke staat ter wereld: Vaticaanstad. De Paus is het staatshoofd van deze ministaat. Een bezoek aan de Sint-Pietersbasiliek en de Vaticaanse Musea met de beroemde Sixtijnse Kapel is het absolute hoogtepunt van je bezoek aan Rome. De rijen zijn vaak lang. Zo omzeil je de wachtrijen.

Trastevere, de leukkste wijk van Rome

Trastevere betekent “aan de overkant van de Tiber”. Het is van origine een pure Italiaanse volkswijk. De inwoners vinden dat zij in het echte Rome wonen. Hier geniet je van alledaagse taferelen op straat en op de balkons van de terracotta-oranje gepleisterde huizen. Op zondag kun je genieten van een heel bijzondere vlooienmarkt, waar echt alles te koop is. Lees meer over alle hoogtepunten in Trastevere.

Als je naast Trastevere nog andere mooie buurten wilt ontdekken, ga dan naar de wijken Testaccio, Monti en de Joodse wijk.

De mooitste pleinen

Rome is bezaaid met ontzettend veel gezellige pleinen. Piazza Campo dei Fiori vinden we de allerleukste. Vooral ‘s ochtends, als er een levendige markt is. Piazza Navona is groot en een van de mooiste barokke pleinen van Rome. Het meest beroemde plein is Piazza di Spagna met de welbekende Spaanse Trappen. Tot slot heeft de wijk Trastevere een intiem plein, Piazza di Santa Maria. Bezoek dit plein vroeg in de ochtend en je geniet van het authentieke Rome.

Rome

Een fietstour door Rome

De leukste manier om de stad te verkennen is met een fietstour. Onder begeleiding van een Nederlandse gids die in Rome woont, verken je alle hoogtepunten van de stad. Onderweg vertelt de gids leuke anekdotes over de geschiedenis, bezienswaardigheden en bewoners van Rome. Een heerlijk begin van je stedentrip!

Meer reisinspiratie

Wil je nog meer reisinspiratie? De website grijsopreis.nl informeert en inspireert actieve 50- plussers die veel van de wereld willen zien. Of die een sabbatical willen nemen om langer te reizen. Een ideale manier om je bucketlist af te werken!

Maak een activiteit aan