De geboorteplaats van Pablo Picasso is niet alleen vanwege het heerlijk zonnige weer een bezoek waard. De Spaanse stad Malaga is gewoon een fantastische stad vol historische en culturele hoogtepunten. Een ideale bestemming voor een lang weekend weg. Je vindt er heerlijke stranden, goede wandelmogelijkheden, architectonische bezienswaardigheden, musea en een gezellig uitgaansleven. Vandaar dat de stedentrip van de maand ons naar Malaga brengt.

Op de fiets Malaga verkennen 🚲

Een goede manier om een stad snel te leren kennen is met een fietstour. Dit gaat vooral op voor Malaga. De fiets als vervoermiddel wordt in de stad sterk gepromoot. Veel Malagueños gaan tegenwoordig met hun fiets naar hun werk, of gebruiken deze recreatief in hun vrije tijd. Er worden ook fietstours georganiseerd in Malaga. Onder meer door de Nederlandse organisatie Baja Bikes. Onder begeleiding van een Nederlandstalige gids fiets je langs de belangrijkste hoogtepunten van de stad.

Hoogtepunten van Malaga

Dit zijn de mooiste bezienswaardigheden van de stad: 
Alcazaba citadel

Het Alcazaba uit de 11e eeuw is een van de topattracties van de stad. Deze oude en best bewaarde Moorse citadel van heel Spanje, is gelegen tegen een helling midden in de stad. Wat hoger op de heuvel ligt het Gibralfaro kasteel. Dit kasteel werd in de 14e eeuw gebouwd ter verdediging van de Alcazaba citadel.

Parken en tuinen

In Malaga heb je diverse parken en tuinen die beslist een bezoek waard zijn. De botanische tuin La Concepción is wel de mooiste. Je vindt er een indrukwekkende verzameling tropische en subtropische planten. Een ander prettig park is het Parque de Málaga. Het park is een lust voor het oog dankzij de vele beelden en fonteinen.

Malaga
Het historisch centrum

Waar je ook bent in het historische centrum van Malaga, de Catedral de Málaga is bijna overal zichtbaar. De bouw duurde meer dan 200 jaar. Het eindresultaat werd daardoor een interessante combinatie van de renaissance- en barokstijl.

De overdekte markt

De Mercado Atarazanas is de overdekte markt en het centrale punt in het dagelijks leven in Malaga. Natuurlijk koop je er het lekkerste fruit. Maar er zijn ook diverse barretjes waar je naast tapas meteen een glas wijn kunt krijgen. De markthal is ook nog eens een prachtig mooi en sfeervol gebouw.

Interessante musea

In Malaga vind je diverse interessante musea. Een van de populaire musea is het Museo Carmen Thyssen. Hier heb je een uitstekende collectie Spaanse schilderijen uit de 19e en 20e eeuw. Een andere is het Museo Interactivo de la Musica Málaga. Het huisvest een van de grootste collecties muziekinstrumenten van heel Europa. Verder is het Museo de Málaga een bezoek waard. Dit museum is gevestigd in het prachtige Palacio de Aduana. Maar er is sowieso één museum dat je gezien moet hebben: het Museo Picasso Málaga met 200 werken van Pablo Picasso.

Malaga
Golfbanen en strand

Als je van golfen houdt, is de omgeving van Malaga jouw droombestemming. Je vindt er de mooiste golfbanen. Ook de strandliefhebber komt in en rond Malaga volledig aan zijn trekken. Naast een stadsstrand liggen er nog diverse andere stranden in de directe omgeving van Malaga.

Informatie over een stedentrip naar Malaga

Dit is een verkorte weergave van de blog van grijsopreis.nl over de stedentrip naar Malaga. Daar vind je een uitgebreide beschrijving van de hoogtepunten en alle praktische informatie.

Meer reisinspiratie

Wil je nog meer reisinspiratie? De website grijsopreis.nl informeert en inspireert actieve 50- plussers die veel van de wereld willen zien. Van uitjes in Nederland tot de mooiste stedentrips in het buitenland.

Maak een activiteit aan