Of het tot een lang en gelukkig leven leidt, kunnen we niet garanderen. Maar nu we weer volop kunnen genieten van een heerlijk weekendje weg, ging Klup op zoek naar de mooiste kastelen en landhuizen voor een romantisch verblijf waar je in elk geval een of twee nachten heel gelukkig van wordt.

Kasteel Vaalsbroek

Waar: Vaals, Limburg Wanneer: sinds de 15de eeuw. Het huidige pand stamt grotendeels uit de 18de eeuw De ligging is schilderachtig, want het kasteel en de moderne hotelvleugel liggen in het glooiende Limburgse heuvellandschap. Er zijn dus volop uitstapjes te bedenken! Wat dacht je van een dagje Maastricht, een citytrip naar het Duitse Aken of een toeristisch uitje naar het drielandenpunt? Zorg wel dat je rond etenstijd terugkeert, want de seizoensgebonden gerechten met lokale ingrediënten van In de Oude Watermolen, het à la carte restaurant van Hotel Vaalsbroek, worden bejubeld.

Kasteeltje Hattem

Waar: Roermond, Limburg Wanneer: sinds 1718 Het kleinste kasteel van Nederland ligt verstopt in een weelderig stadspark gevuld met populieren, beuken, eiken, platanen en zelfs een indrukwekkende reuzensequoia. Een verkenningstocht door de groenen omgeving rondom het kasteel is sowieso een aanrader, want dat is een leefgebied van de hangbuikzwijntjes Luuk en Bacon. Eenmaal binnen kan het grote genieten beginnen, bijvoorbeeld met een aperitief in de zonnige serre, aan tafel in het stijlvolle aangeklede restaurant of in het bubbelbad van één van de acht luxe hotelsuites.

Kasteel Westhove

Waar: Oostkapelle, Limburg Wanneer: vermoedelijk sinds de 13de eeuw Dit kasteel was van oorsprong een versterking tegen de Noormannen. Dat het tegen een stootje kan, komt nog altijd goed uit, want tegenwoordig huist er een Stay Okay. En die is dankzij de prachtige ligging niet alleen geliefd bij scholieren en studenten. Boek voor wat extra privacy een van de basic familiekamers en wandel na het ontbijt de Manteling in. Dit is de bosrijke buitenplaatsenzone tussen Domburg en Oostkapelle, met achter de duinen de beeldschone Walcherse stranden.
Er zijn nog een hele boel meer kasteel hotspots in Nederland te vinden. Ben je hier benieuwd naar? Lees dan verder in de zesde editie van het Klup Magazine! Met wie ga jij een van deze prachtlocaties bezoeken?