Italië een land dat bekend staat om zijn rijke historie. Veel gebouwen en kunst van vroeger is bewaard gebleven. Naast de mooie kunst is Italië ook gewoon een land met fijne temperaturen om te bezoeken. Geniet bijvoorbeeld op een van de stranden die het land rijk is! Je leest hier vanalles over de mooie plaatsen die je in Italië kunt vinden.

Cinque Terre

Breng een bezoek aan Cinque Terre National Park. Het telt 5 (cinque) schilderachtige dorpjes. Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Riomaggiore en Manarola. De dorpjes zijn stuk voor stuk authentiek, kleurrijk, gezellig en bovendien super Italiaans!

Toscane

Dit is de regio in Midden-Italië, met veel natuur, kronkelende landweggetjes, boerderijen en grote olijfgaarden. Ook vind je hier prachtige dorpen waar je cultuur kunt snuiven en kunt eten bij verschillende lokale restaurants.

In toscane vind je ook het middeleeuws, ommuurde stadje San Gimignano. Je vindt hier prachtige middeleeuwse architectuur die je zeker eens gezien moet hebben. Het stadje telt maarliefst 14 torens die zorgen voor een prachtig uitzicht van de stad.

Verder vind je er Florence, de hoofdstad van de regio Toscane. Hier is veel terug te linken aan de Renaissance. Het is een van de bekendste cultuursteden van Europa. Er zijn verschillende musea te vinden en de bekende kathedraal van Florence, Duomo.

Sicilië

Een stukje Italië wat nog enigszins onontdekt is. Er is voor iedere vakantieganger wat te doen op Sicilië. Van liggen aan het strand, tot een actieve wandelvakantie, en alles daar tussen. En natuurlijk net als overal in Italië heb je hier ook lekker eten!

Gardameer

Het grootste meer van Italië, het Gardameer. Vind hier allerlei schilderachtige dorpjes, zoals Sirmione, Lazise en Bardolino. Een leuke activiteit om hier te ondernemen is het rondje fietsen om het Gardameer. Dit is een 140 kilometer lang fietspad rond het meer dat waarschijnlijk deze zomer klaar is!

Amalfikust

Ben je opzoek naar een van de mooiste kuststroken van Europa? Dan ben je hier aan het juiste adres. Het gebied is zelfs opgenomen in de werelderfgoedlijst van Unesco. Dit is hét gebied voor een roadtrip door Italië. Geniet onderweg van de panoramische uitzichten over de kliffen.

Smaak van Italië

Wat een tips! Wil jij een magazine boordevol Italiaanse inspiratie en ook nog eens een gratis B&B magazine ontvangen? Bestel dan hier de nieuwste Smaak van Italië! Ook in het komende Klup magazine, wat uitkomt op 29 juni, nemen we je mee door Noord-Italië. We komen langs de mooiste dorpen en delen heerlijke recepten. Bestel hier het magazine!

Hieronder vind je nog wat meer informatie over de nieuwste Smaak van Italië

smaak italië