Pluktuinen zijn de perfecte plek om te genieten van kleurrijke bloemen en verse producten. Deze tuinen zijn niet alleen prachtig om doorheen te wandelen, maar het zelf plukken van bloemen of bijvoorbeeld fruit is ook een leuke ervaring. In deze blog nemen we je mee langs een aantal pluktuinen die te vinden zijn door heel Nederland!

Wat zijn pluktuinen?

Een pluktuin is een plek waar je je eigen bloemen, fruit of groenten kunt plukken. Je kunt er rondwandelen en genieten van de omgeving en vaak is er ook iets van een horecagelehenheid aanwezig. Een leuke activiteit dus om samen met andere kluppers te gaan doen! Hoe leuk is het om zelf te mogen plukken. En wat dacht je ervan om met je versgeplukte groenten of fruit wat te koken of bakken? Er zijn tal van mogelijkheden!

Hou wel in de gaten dat het plukseizoen op dit moment nog niet begonnen is. Op de websites van de verschillende pluktuinen kun je precies zien wanneer jullie welkom zijn om te komen plukkken!

Pluktuin Bakkum

In het Castricum is deze pluktuin te vinden. Je kunt hier zelf bloemen plukken en verse groenten en fruit oogsten. Het is een grote pluktuin, met een oppervlakte van wel 8000 vierkante meter! Je vindt er veel verschillende bloemen en groenten en fruit. Ook is er een terras te vinden waar je na het plukken en oogsten een lekker kopje koffie kunt drinken.

Deze pluktuin opent weer in het voorjaar van 2023

Pluktuin Bakkum

Pluktuinen

De Pluktuin Rotterdam

In Rotterdam is ook een mooie pluktuin te vinden. Deze ligt in het noorden van de stad en bied een oase aan rust ten opzichte van de drukke stad Rotterdam. Ook hier vind je een groot aantal verschillende bloemen. Daarnaast kun je hier je eigen kruiden plukken. Je kunt hier niet alleen plukken, maar er is ook een theetuin waar je kunt onstpannen en genieten van het prachtige uitzicht over deze pluktuin.

Deze pluktuin opent op 11 maart 2023

De Pluktuin Rotterdam

Pluktuin Stoutenburg

In Utrecht vind je pluktuin Stoutennburg. Naast bloemen en groenten zijn hier ook een hoop fruitbomen te vinden. Hier pluk je bijvoorbeeld appels, peren, pruimen en kersen van plukken. De pluktuin is gelegen op het platteland wat zorgt voor veel rust tijdens het plukke.

Deze pluktuin opent vanaf half april

Pluktuin Stoutenburg

Pluktuinen

Pluktuinen: de perfecte Klup-activiteit!

Ben jij enthousiast geworden over de verschillende pluktuinen die je in Nederland kunt bezoeken? Maak dan zeker een activiteit aan in de Klup-app en geniet samen met anderen van de pluktuinen. 

Maak een activiteit aan