Een pluktuin is een tuin die vol staat met prachtige bloemen en planten die jij mag plukken om je eigen boeket mee te maken! Door heel Nederland heb je pluktuinen, de één is heeft alleen tulpen of lavendel, de ander heeft alles door elkaar en er zijn ook tuinen waar je fruit, groenten en kruiden kunt plukken. Het is dus een hele leuke activiteit om te doen, en daarnaast haal je ook nog eens een mooi boeket of lekker fruit in huis! Pluk je geluk 🤗 

Stoutenburg Utrecht 🌺 

Vanaf 1 juli pronken de dahlia’s, vlinder- en goudsbloemen, leeuwenbekjes en nog veel meer in pluktuin Stoutenburg in Utrecht! In deze pluktuin pluk je de mooiste zomerplantjes! Ook het terras zal weer open zijn, dus na het samenstellen van de mooiste boeketten kun je daar genieten van een heerlijke, verdiende kop koffie! Een echte aanrader deze tuin.

Bloemenparadyske (Friesland) 🌸 

Niet ver van het Lauwersmeer vind je Bloemenparadyske. Hier heb je een prachtige, grote, kakelbonte bloementuin met een winkel en zelfs een theetuin. Stel hier je eigen mooie boeketten samen, en geniet daarna lekker van een kopje thee uit eigen tuin met eigengemaakte gebakjes. Nog geen zin om weg te gaan? Zet je tentje op op één van de vijftien kampeerplaatsen en blijf een nachtje (met zwembad!).

Pluktuin Amstelveen 🌻 

Omringd door de mooiste bloemen en vlinders wandel je door de siertuin in Amstelveen. Geniet hier van een drankje terwijl je geniet van de vlinders, de geur en de rustgevende sfeer. Nog niet genoeg gekregen van de mooie bloemen? Dat komt goed uit! Je kunt in de pluktuin je eigen boeket samenstellen! In de pluktuin vind je onder andere strobloemen, achillea, margrieten en nog veel meer. Genoeg verschillende bloemen om een mooi boeket voor mee naar huis samen te stellen!

Lavendelboerderij Granny’s Bouquet (Veluwe) 🌱     

Bij lavendel denk je vast direct aan de Provence, maar ook in het dorpje Stroe aan de Veluwen vind je schitterende lavendelvelden. Je vindt hier 5000 m2 aan paarse velden, waaruit je je eigen bos mag samenstellen! Geniet van de heur die er hangt door te even te gaan zitten voor een lekkere kop koffie en verse gebakjes. Pluk een mooi boeket uit de prachtige paarse velden en geniet thuis van het gevoel van de Provence!   

Plukgeluk (Groningen) 🌼  

In de zomer kun je in het noorden van ons land prachtige boeketten bij elkaar plukken in de pluktuin Plukgeluk. Als de zomertuin opengaat, vanaf half juli, kun je hier onder andere dahlia’s, ridderspoor, zonnebloemen, margieten en nog heel veel andere prachtige veldbloemen bij elkaar verzamelen. Pluk je geluk en geniet ervan wanneer de prachtige bloemen jouw huis opvrolijken!

Naast deze variatie aan pluktuinen zijn er nog ontzettend veel andere, grote pluktuinen in Nederland. Ga jij een bezoekje brengen? Maak een activiteit aan in de Klup app en ga gezellig met andere kluppers! Pluk je geluk 💐