Als je op zoek bent naar nieuwe vriendschappen via Klup is het belangrijk dat je profiel up-to-date is. Samen op avontuur gaan wordt hiermee nóg makkelijker. Wanneer je iemand een contactverzoek stuurt, krijgt diegene meteen een goed beeld van jou. Hoe je dat het beste doet is misschien zo makkelijk nog niet. Daarom geven we wat tips zodat jij in de Klup-app met jouw profiel van het scherm af spat.

1. Profielfoto

Het begint natuurlijk allemaal bij een aansprekende profielfoto: een foto waarop je jezelf bent en waar jouw persoonlijkheid goed op te zien is.

 

  • Zorg ervoor dat jij als ‘hoofdonderwerp’ op de afbeelding staat, er kunnen wat dingen om je heen staan, maar zorg dat jij als persoon duidelijk in beeld bent.
  • Zorg ervoor dat de foto genoeg ‘licht’ bevat. Donkere foto’s vallen vaak wat meer naar de achtergrond en zijn minder duidelijk.
  • Ten slotte is het belangrijk dat je eigen hoofd natuurlijk goed te zien is, en dat deze niet wazig is. Dan heeft iedereen een goed beeld met welk leuk persoon ze te maken hebben.

2. Omslagfoto

Om je profiel wat op te fleuren is een omslagfoto leuk! Klik hier om naar een site te gaan waar je foto’s van een mooie kwaliteit kan vinden. Je kunt natuurlijk ook een mooie zelfgemaakte foto gebruiken, dat is nog wat persoonlijker!

 

  • Kies iets wat bij jou past en wat jou typeert -> Houd je bijvoorbeeld heel erg van buitenlucht? Upload dan een mooie foto van het bos of een groene omgeving.
  • Type midden bovenaan in de grijze balk jouw trefwoord in het Engels: flower, sunrise, mountains etc.
  • Let op: maak het niet te gek… Een rustige, mooie foto trekt misschien wel meer aandacht dat een drukke afbeelding waar veel op te zien is.

3. Omschrijving

Naast een duidelijke profielfoto van jezelf is een een pakkende en passende tekst over jou als persoon belangrijk. In je omschrijving geef je aan wie je bent en wat je leuk vindt om te doen. Zo kunnen andere kluppers jou vast een beetje leren kennen!

  • Beschrijf je hobby’s en bezigheden of vertel bijvoorbeeld wat jou uniek maakt
  • Doe jezelf niet anders voor dan dat je bent. Zo trek je kluppers aan die bij jou passen!
  • Houd het luchtig en positief
  • Houd het kort en bondig
Voorbeelden van Klup profielen

5. Uitleg: “Hoe pas ik mijn profiel aan?”

Hartstikke leuk al die tips, maar wel handig als jullie weten waar je je profiel kan aanpassen.

Dat doe je op de volgende manier:

Open de app > klik op je profielfoto rechtsbovenaan in beeld > Vervolgens klik je bovenaan op ‘Bekijk en wijzig profiel’ > Klik rechtsonder op het blauwe vakje met de tekst ‘wijzigen’.

Hier kun je jouw creativiteit los laten op jouw Klup-profiel!