Organiseren is leuk maar kan ook spannend zijn. Daarom hebben we de mede-organisator functie ontwikkeld in de app. Je kunt op deze manier samen met iemand anders organiseren. Er wordt veel gebruik gemaakt van deze optie. En we zijn op zoek naar kluppers met inspirerende verhalen hierover. Deze week het verhaal van Martine, een enthousiaste organisator die mede op weg is geholpen door Kluphost Arjen.

Kom maar op: wie ben je en waarom ben je lid geworden van Klup?

“Ik ben Martine en ik ben 57 jaar. Begin dit jaar ben ik getipt door een mede klupper. Ze zei: via Klup kun je leuke dingen ondernemen, zonder dat je er steeds iemand voor hoeft te vragen in je omgeving. In februari heb ik een profiel aangemaakt bij Klup en heb me meteen aangemeld voor een wandeling in Twente. Ik was meteen enthousiast. Een wandeling én leuke gesprekken! En dat zonder verplichtingen aan iemand, alleen maar genieten.

Nadat ik 3 wandelingen had gelopen, die allemaal iets verder weg waren, dacht ik, ik ga er 1 in de buurt organiseren. Ging dat goed? Nou nee, een paar kleine beginnersfoutjes gemaakt, nummer van de locatie niet goed, en ik wilde iets doen met Social Deal, maar dat was uitverkocht. Uiteindelijk is het wel best aardig gegaan hoor, maar ik voelde me verantwoordelijk en een beetje gespannen.”

Martine

Beginnensfoutjes maken we allemaal! Je bent wel door blijven organiseren

“Wat ik leuk vind aan het organiseren is dat je kunt gaan doen waar je op dat moment zin in hebt. En dat het dan niet alleen hoeft, maar gezellig samen met anderen, zoveel leuker!!

Nadat ik met Kluphost Arjen mee ben geweest naar de kunstroute in Lochem, heb ik gezien hoe je een activiteit kunt organiseren en toch relaxed kunt zijn. Dat je ervan kunt genieten en niet steeds voorop hoeft te lopen. Daarna heb ik nog een wandeling georganiseerd in Vorden, die verliep super goed. Dat gaf met de moed om nog een stapje verder te gaan. Ik wilde heel graag naar de koepelgevangenis in Arhem. Hier kwamen kaartjes (en dus geld) bij kijken. Dat vond ik toch weer spannend. Hier heb ik Arjen gevraagd of hij mede-organisator wilde zijn!”

Martine

Wat goed dat je zelf de stap hebt genomen om te vragen of hij mede-organisator zou willen zijn. Ik ben benieuwd hoe de activiteit verliep

“Dat ging van een leien dakje. Hij gaf mij tips in hoe ik kluppers kon gaan informeren. Toen de tekst maken, die hij als een leermeester ietsjes heeft aangepast. Dit was een hele fijne samenwerking en het is ook allemaal heel goed verlopen. Dat geeft de burger moed!

Het ging zo goed, dat ik een bowlingavond heb georganiseerd, met een kleine tip van Arjen, maar ook van Liz (Kluphost uit Deventer). Het is fijn om tips te krijgen over dingen waar je zelf even niet aan denkt.”

Fantastisch! Super om te horen dat je zo op weg bent geholpen én dat de functionaliteit “samen organiseren” ook echt heeft bijgedragen. Heb je nog tips voor beginnende organisatoren?

“Tips voor iedereen die wil gaan organiseren: kijk de kunst even af, vraag hoe je dingen kunt aanpakken, eventueel kun je iemand die je leuk of fijn vindt in een activiteit vragen of ze mede-organisator willen zijn zodat je al doende leert. Ik heb nu zes keer zelf iets georganiseerd, en het gaat steeds beter. Er zullen zeker nog meer activiteiten van mij komen. Organiseren gaat me steeds makkelijker af!”

Maak een activiteit aan met een mede-organisator!

Ben jij geïnspireerd geraakt? Maak een activiteit aan mét een mede-organisator!

Maak een activiteit aan met mede-organisator