Er zijn allerlei activiteiten te vinden in de Klup-app, maar soms ben je misschien op zoek naar iets nieuws om te ontdekken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een creatieve activiteit. Denk hierbij aan schilderen, tekenen, fotograferen of misschien pottenbakken. In deze blog vind je een aantal voorbeelden van creatieve activiteiten. Kluppers zijn hier zeker voor te porren zijn. Lees je snel verder?

Schilderen en tekenen

Of je nu een kunstenaar in de dop bent of nog nooit een penseel hebt aangeraakt, schilderen is een geweldige manier om je intterlijke kunstenaar te laten schitteren. Gooi wat verf op het doek en maak er een gezellig samenkomen van!

Handwerken

Breien en haken is voor iedereen, het is een ontspannende bezigheid die je een sociale setting kunt doen. Het is niet alleen ontspannend, maar het zorgt ook voor prachtige zelfgemaakte creaties! Van dekens tot sjaals, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Creatieve Activiteiten

Fotograferen

Ontdek de wereld door de lens van een camera. Fotografie is een geweldige manier om herinneringen vast te leggen en vervolgens te delen. Tijdens Klup-uitjes is het leuk om deze herinneringen bijvoorbeeld vast te leggen. Om te oefenen kun je samen gaan wandelen in de mooie natuur en zo oefenen met alles wat je telefooncamera of ‘echte’ camera kan vastleggen!

Creatieve schrijfsessies

Laat je verbeelding in de vrije loop, schrijf korte verhalen of gedichten. Op deze manier ontdek je misschien wel je innerlijke auteur. Vind je het nog lastig om ‘in het wilde weg’ wat te gaan schrijven? Je kunt dan bijvoorbeeld ook oefenen met schrijven over een van de activiteiten waaraan je hebt deelgenomen!

Creatieve Activiteiten

Keramiek en pottenbakken

Een andere manier van creatief bezig zijn is pottenbakken. Dit is niet iets wat je snel thuis zult kunnen ondernemen, maar er zijn tal van kunststudio’s die beginners- of gevorderden lessen aanbieden! Je leerst hier om prachtige kunstwerken te maken met je handen.

Dansen en beweging

Dans is niet alleen een geweldige fysieke activiteit, maar het kan ook een gezellige manier zijn om creatief bezig te zijn. Leer een nieuwe dans zoals salsa, ballroom of moderne dans om je energie te uiten. Op het volgende dansfeest kun je jezelf dan helemaal losgooien en laten zien wat je hebt geleerd! Laat je lichaam het verhaal vertellen terwijl je ganst op je favoriete muziek

Creatieve Activiteiten

Meer creatieve activiteiten?

Ben je geïnspireerd geraakt door deze creatieve activiteiten? Maak dan een activiteit aan in de Klup app! En wie weet neem je binnenkort deel aan een creatieve activiteit samen met andere kluppers. Het is nooit te laat om een nieuwe kant van jezelf te ontdekken en te verkennen. Deze activiteiten bieden niet alleen plezier en ontspanning, maar zorgen er ook voor dat je nieuwe vrienden kunt ontmoeten. Welke creatieve activiteit ga jij als eerste proberen?

Maak een activiteit aan