Nederland kent ontzettend veel mooie plekken en steden, en wat is er leuker dan dit vanaf het water ontdekken? In deze blog kun je inspiratie opdoen voor jouw volgende Klup activiteit! Lees hier over de leukste rondvaarttochten en andere manieren waarop je Nederland kunt ontdekken vanaf het water!

Bootexcursie Rotterdam Kinderdijk

Terwijl je geniet van een fijne vaartocht over de Nieuwe Maas, kun je genieten van het uitzicht op de prachtige, beroemde skyline van Rotterdam. Via de Nieuwe Maas en de Lek vaar je naar de Kinderdijk, waar je de molens op hun mooist kunt aanschouwen! Wist je dat de Kinderdijk zelfs op de UNESCO werelderfgoed lijst staat? In Kinderdijk krijg je de kans om het authentieke plekje zelf te verkennen, en hier kun je je laten informeren over onder andere de molens, wind en windenergie.

Deze boottocht brengt je heen en weer en de activiteit duurt in totaal zo’n 4 uur. Dit uitstapje is zeker de moeite waard!

Varen door de Biesbosch

De Biesbosch kun je optimaal bewonderen vanaf het water! Tijdens een vaartocht door de Biesbosch vaar je langs de prachtige wilgenbossen, groene oevers en door kronkelende kreekjes en rivieren. Je kunt op verschillende manieren de Biesbosch aanschouwen, je kunt ervoor kiezen om met een fluisterboot of een roeiboot te gaan, en ook is het mogelijk om zelf met de kano te gaan. Er zijn zelfs bevertochten: Tijdens je vaartocht kun je bevers spotten, de bever is namelijk hét icoon van de Biesbosch. Het varen door de Biesbosch hoort zeker thuis in het lijstje met de mooiste plekken om Nederland vanaf het water te ontdekken!

Vaartocht naar Pampus

Vlakbij Amsterdam ligt het 19e-eeuwse forteiland Pampus, waar je vanuit Muiden met verschillende boten naartoe kunt. Pampus is een rond eiland met in het midden een gigantisch fort. Op dit prachtige eiland kun je van alles beleven. Aan het water kun je lekker bij een restaurantje zitten, je kunt rondwandelen door het fort en er is een virtuele ballontocht over de eilanden. Natuurlijk kun je ook lekker rustig aan doen en even ‘voor pampus liggen’. Nog geen zin om terug te gaan? Op Pampus is er ook mogelijkheid om te kamperen. Voor de heenreis betaal je ongeveer €17,- en de terugweg is gratis!

Vaartochten door Utrecht

Ook Utrecht leent zich bij uitstek om verkent te worden vanaf het water. Het water staat centraal in Utrecht, in de prachtige binnenstad vind je de gracht die aansluiting heeft op de singel en de Vecht. Je kunt op verschillende manier een rondje maken, je hebt er rondvaartboten waarbij je met een grotere groep bent, je kunt met de sup (stand up paddling), kano of waterfiets of je kunt een elektrische sloep (met- of zonder schipper) huren.

Varen door Utrecht is zeker een aanrader, er is meer dan genoeg om te zien!

Varen over de Kagerplassen

Het ontdekken van de Kagerplassen kun je het beste doen vanaf het water. Tijdens een ontspannende boottocht door Het Groene Hart van Nederland, dat gekenmerkt is door ondiepe meren en eilanden kun je genieten van een prachtig uitzicht. Er zijn verschillende manieren waarop je dit landschap kunt verkennen, zo kun je bijvoorbeeld met een luxe sloep het water op, of met een sup-board.

Ben je enthousiast geworden? Maak dan een activiteit aan in de Klup app, en ontdek Nederland vanaf het water met een leuke klup kuppers!