Nederland staat bekend om de uitgebreide fietscultuur en de daarbij horende fietsroutes. Van fietsen over de iconische grachten in Amsterdam tot routes door de bloemenvelden van de Bollenstreek. Er zijn tal van prachtige fietsroutes die jaarlijks duizenden toeristen en lokale fietsliefhebbers aantrekken. Naast deze populaire wegen, zijn er ook minder bekende of misschien zelfs (door jou) onontdekte fietsroutes die wachten om verkend te worden! In deze blog vind je een aantal minder bekende plekken om te fietsen.

Fietsen door de Veluwezoom

In de provincie Gelderland vind je een prachtig natuurgebied, bekend om de uitgestrekte bossen en heidevelden. Terwijl veel mensen de Hoge Veluwe bezoeken, blijft de Veluwezoom vaak onopgemerkt. Beginnend in Dieren, kun je een route volgen die je door de glooiende heuvels, langs schilderachtige dorpjes en door uitgestrekte bossen leidt. Vergeet niet om onderweg te stoppen bij de Posbank, een prachtig uitzichtpunt waar je kunt genieten van panoramische vergezichten over het landschap.

De Kromme Rijnstreek

Gelegen in de provincie Utrecht, biedt de Kromme Rijnstreek een idyllische en rustige omgeving om te fietsen. Volg de kronkelende paden door de groene weilanden en boomgaarden. Je kunt historische landgoederen verkennen en een tussenstop maken bij een van de gezellige theetuinen langs de route. De perfecte combinatie van cultuur en natuur is te vinden in dit gebied.

Fietsroutes

De Zeeuwse eilanden

De provincie Zeeland staat bekend om zijn stranden en activiteiten op het water. Hiernaast zijn ook enkele prachtige fietsroutes te vinden waarover je de eilanden kunt verkennen. Neem bijvoorbeeld de route die je meeneemt langs de pittoreske dorpjes op Schouwen-Duiveland, zoals Zierikzee en Brouwershaven. Onderweg geniet je van de uitgestrekte deltawerken en fiets je langs de rustige dijken met uitzicht op de Oosterschelde.

De Groningse Waddenkust

Ben je op zoek naar een unieke fietservaring? Dan biedt de Groningse Waddenkust een buitengewoon landschap. Startend in de stad Groningen, volg je de fietsroute naar het noorden en rijd je door de uitgestrekte polders en dijken langs de Waddenzee. Geniet van de weidse uitzichten, ontdek de kleine vissersdorpjes zoals Lauwersoog en bewonder de overvloed aan vogels in het Nationaal Park Lauwersmeer. Een goede bestemming voor natuurliefhebbers en vogelspotters is het zeker.

fietsroutes

Fietsroutes in overvloed

De voorbeelden hierboven zijn er slechts enkele van de vele prachtige fietsroutes die Nederland rijk is. De grootste tip is, stap gewoon op je fiets! En verlaat de ‘gebaande’ paden en ontdek de verborgen plekken van Nederland op twee wielen. Ben jij klaar om op de fiets te stappen? Doe dat vooral samen, en maak bijvoorbeeld een activiteit aan in de Klup-app via de knop hieronder. Zo kun je deze zomer gezellig samen op pad.

Maak een activiteit aan