Duik in de rijke historie van Normandië, waar de echo’s van D-Day nog steeds klinken en impressionistische meesterwerken tot leven komen. In het Normandië Magazine leiden we je rond langs de bezienswaardigheden van de regio. Je vindt er tips over de vele festiviteiten die plaatsvinden ter gelegenheid van de 80e herdenking van D-Day en de viering van 150 jaar impressionisme. Download het magazine en maak kans op een overnachting in Rouen!

Herbeleef D-Day

Wandel in de voetsporen van helden op de invasiestranden en bezoek indrukwekkende musea. Ervaar de vrijheid die hier 80 jaar geleden bevochten werd. Neem deel aan een van de vele festiviteiten die in de weken rondom D-Day plaatsvinden.Tot midden oktober zorgt ook het Normandië Festival voor bijzondere evenementen ter herinnering aan de invasie.

Vier 150 jaar impressionisme

Volg de inspiratiebron van Monet en Pisarro langs schilderachtige dorpjes en langs de adembenemende Côte d’Albâtre. Laat je betoveren door licht en kleur. Het Festival Impressionisme Normandië biedt maar liefst 150 tentoonstellingen, festivals en exposities. Daarmee staat 2024 helemaal in het teken van 150 jaar impressionisme.

Normandië

Verken Mont Saint-Michel

Bewonder dit unieke getijdeneiland met zijn middeleeuwse abdij en pittoreske straatjes. Een onvergetelijke ervaring! Mont Saint-Michel is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van het land. Daarom mag een bezoek niet ontbreken tijdens je vakantie in Normandië. Voor een unieke beleving overnacht je op het eiland, een ervaring om nooit meer te vergeten.

Ontdek de Côte d’Albâtre

Wandel langs krijtrotsen, geniet van panoramische uitzichten en strijk neer op idyllische kiezelstrandjes. De kustlijn van de Côte d’Albatre is de allermooiste van het land. De pittoreske vissersdorpjes zorgen voor een unieke sfeer. De perfecte setting voor een ontspannen vakantie.

Normandië

Dwaal door Rouen

Verken de charmante binnenstad met vakwerkhuizen, kathedralen en 100 klokkentorens. Ontdek het dramatische verhaal van volksheldin Jeanne d’Arc. Rouen is de culturele hoofdstad van Normandië. Een stedentrip naar deze bruisende stad vol historie en cultuur zorgt voor onvergetelijke momenten.

Ontdek Cherbourg

Havenstad Cherbourg is een heerlijke bestemming met veel bezienswaardigheden. De ideale uitvalsbasis voor dagtrips naar D-Day locaties, het natuurpark Marais du Cotentin et du Bessin en het pittoreske Barfleur.

Fiets de Vélomaritime

Geniet van een ontspannen fietsvakantie langs de kust. Pedaleer over rustige landwegen of fietspaden langs de mooiste bezienswaardigheden. Ontdek authentieke dorpjes, ongerepte natuurgebieden en historische plaatsen zoals Utah Beach en Mont Saint-Michel.

Andere bezienswaardigheden in Normandië

Dit is maar een kleine greep van de geweldige vakantiemogelijkheden in Normandië. Maar de regio heeft nog veel meer te bieden: Ontdek de Côte Fleurie met chique badplaatsen, de idyllische havenstad Honfleur, en het glooiende landschap van Suisse Normande.

Normandië: waar geschiedenis, kunst en natuur samenkomen. Download nu het gratis Normandië Magazine. Ontvang inspiratie, tips en ideeën voor jouw onvergetelijke reis naar deze regio. Wie weet win je dan wel een overnachting in Rouen!

Normandië

Meer reisinspiratie nodig?

De website grijsopreis.nl informeert en inspireert actieve 50-plussers die veel van de wereld willen zien. Naast verhalen over vele bestemmingen en de hoogtepunten die je niet mag missen, vind je er veel mooie stedentrips en wandelingen.

Maak een activiteit aan